Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Rīgā saņemti vairāk nekā 100 ziņojumi par vētras postījumiem; iedzīvotājus aicina palikt mājās

Rīgā saņemti vairāk nekā 100 ziņojumi par vētras postījumiem, un iedzīvotāji tiek aicināti palikt mājās, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā līdz rītam no rīdziniekiem saņemti aptuveni 100 pieteikumi par postījumiem.

Savukārt Rīgas pašvaldībā līdz plkst.6 saņemti 45 pieteikumi - par lauztiem kokiem, applūdušām ielām, plūdu dēļ izspiestiem aku vākiem.

Divās vietās applūduši pagrabtelpās esošie dzīvokļi, no kuriem evakuēti iedzīvotāji un viņiem piedāvāta pagaidu izmitināšana.

Saņemti ziņojumi par automašīnām, kurām uzkrituši koki. Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos Daugavā pagaidām plaša teritoriju applūšana nav notikusi un iedzīvotāju evakuācija nav bijusi nepieciešama.

"Situācija Rīgā ir kontrolējama, tomēr gan lietus, gan vējš turpinās, tādēļ iedzīvotājiem jāturpina ievērot visi piesardzības pasākumi. Rīgas pašvaldības dienesti gatavi reaģēt krīzes situācijā un sniedz palīdzību iedzīvotājiem, kam tā nepieciešama," informē Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), kurš ir arī pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas vadītājs.

Rekordlielā lietus daudzuma dēļ pilsētā vairākās vietās applūdušas ielas, piemēram, Tvaika, Daudersalas, Ieriķu iela, tāpēc ir apgrūtināta satiksme.

Meteorologi izsludinājuši augstākās pakāpes brīdinājumu par vētru un ekstremālām lietusgāzēm līdz pirmdienas vakaram, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti palikt mājās.

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" aicina cilvēkus neapmeklēt Rīgas dārzus, parkus un mežus. Īpaši iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un neiet cauri Lielajiem kapiem un Mežaparkam, kā arī ievērot aizliedzošās zīmes, kuras šobrīd izvieto "Rīgas mežu" darbinieki.

Vecāki aicināti nevest bērnus uz bērnudārziem, tomēr Rīgas pašvaldība nodrošinās bērnudārzu darbību, ja vien nebūs būtisku ūdens un elektrības padeves traucējumu.

Tāpat pašvaldība aicinājusi uz darbu nedoties skolēniem, kuri vasarā strādā Rīgas domes iestādēs un uzņēmumos.

Vētras seku likvidēšanu kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu veiks arī pašvaldības dienestu pārstāvji, atbrīvojot parku celiņus un citas teritorijas no kritušajiem kokiem, kā arī labojot bojājumus sabiedriskā transporta kontakttīkliem un veicot citas nepieciešamās darbības, piemēram, monitorējot ūdens līmeņa svārstības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas