Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgā šogad darbosies deviņas labiekārtotas peldvietas

Rīgas dome plāno šosezon pilsētā uzturēt deviņas labiekārtotas peldvietas, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Peldvietas atrodas Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Rumbulā, pie Ķīšezera, Bābelīša ezera un Ķīpsalā. Tostarp šogad labiekārtota teritorija Lucavsalas dienvidu daļā - Lucavsalas līcī. Peldvieta norobežota ar bojām, tajā izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli, atkritumu konteineri un informatīvās zīmes.

Pārdaugavā atpūtnieki var apmeklēt piecas pilsētas peldvietas - Vakarbuļļus, Daugavgrīvu, Ķīpsalu, Lucavsalu un Lucavsalas līci.

Lucavsalas līča peldvietas labiekārtošanas darbi tika sākti 2017.gadā un pabeigti 2018.gadā. Teritorijā tika ierīkoti gājēju celiņi, apgaismojums, atjaunots piebraucamais ceļš, izvietotas pārģērbšanās kabīnes, atpūtas soliņi, atkritumu urnas, kā arī tika veikta Lucavsalas līča gultnes izpēte.

Kā norāda pašvaldībā, visās peldvietās pirms peldsezonas veikti smilšu līdzināšanas darbi un smiltīs sapūstā inventāra atrakšanas darbi, uzstādīti koka celiņi, informācijas zīmes, atkritumu konteineri, pludmales soli, pārģērbšanās kabīnes un pārvietojamie sanitārie mezgli.

Lucavsalas un Vakarbuļļu peldvietā peldsezonā ir pieejama infrastruktūra cilvēkiem ar kustību traucējumiem - peldrati, pielāgota pārģērbšanās kabīne, kā arī piemērots dušas paviljons.

Vasaras sezonā peldvietās izmantojami arī pludmales volejbola un futbola laukumi. Tāpat peldvietās darbību sācis glābšanas dienests un ir pieejams pirmās palīdzības un dzīvības glābšanas ekipējums. Peldvietas tiek norobežotas ar bojām un atsevišķi tiek ierīkota arī bērnu peldvieta.

Pašvaldība norāda, ka pludmalēs regulāri tiek veikts ūdens monitorings, un arī šogad, 12. gadu pēc kārtas, Vakarbuļļu peldvietai piešķirts Zilais karogs, kas liecina par starptautiskiem vides kvalitātes standartiem atbilstošu jūras ūdeni un pilnībā labiekārtotu pludmali.

Latgales priekšpilsētā iedzīvotāji aicināti atpūsties peldvietā Rumbula, kur patlaban turpinās darbi peldvietas darbības nodrošināšanai - smilts kārtas papildināšana peldvietas zonā un zāles pļaušana. Tāpat tiek veikta Rumbulas peldvietas gultnes tīrīšana, krūmu izciršana un peldvietas teritorijas labiekārtošana. Teritorijā ir izvietota ziedu piramīda un ir pieejami sanitārie mezgli, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Pilsētas ziemeļu rajonā atpūsties iespējams Vecāķos, pie Bābelīša ezera un peldvietā pie Ķīšezera. Peldsezonas laikā šeit tiek nodrošinātas labiekārtotas peldvietas ar visu atpūtai nepieciešamo infrastruktūru, tostarp, arī glābšanas dienesta darbība diennakts režīmā.

Vecāķu peldvietā teritorijas uzturēšanas darbi peldsezonas laikā tiek veikti katru dienu. Pludmalē ir uzstādītas pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, ir nodrošināta dalīto atkritumu šķirošana, kā arī ir izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli - astoņas pārvietojamās tualetes un viena pārvietojamā tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ir pieejama arī stacionārā ēka, kurā ir pieejamas tualetes, pielāgota tualete invalīdiem, duša un telpa māmiņām mazuļu pārģērbšanai.

Vecāķu pludmalē ir ierīkota arī bērnu rotaļu zona ar dažādiem rotaļu elementiem. Lai atvieglotu pieeju pludmalei cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī māmiņām ar bērnu ratiņiem, ir izveidotas vairākas koka laipas - Pludmales ielas galā, Vēlavu ielas galā un pie glābšanas stacijas.

Sportiskām aktivitātēm pēdējos gados šajā pludmalē izveidoti sacensību standartiem atbilstoši pieci pludmales volejbola laukumi. Arī šogad Vecāķu pludmalei piešķirts Zilais karogs.

Bābelīša peldvietā šī gada peldsezonas sākumā ir atjaunota esošā infrastruktūra, uzstādītas trīs pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas un izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli. Pie bērnu peldvietas ir izvietoti rotaļu elementi, bet sportisko aktivitāšu cienītājiem ir izveidots volejbola laukums un uzstādīti galda tenisa galdi. Gar ezeru ir izvietoti vairāki piknika galdi ar griliem, ko izmantot pēc peldvietas apmeklējuma un aktīvās atpūtas.

Peldūdens kvalitātes pārbaudi visās peldvietās nodrošina Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts Bior, kā arī pašvaldība veic papildu peldūdens monitoringu un mikrobioloģiskos izmeklējumus.

Kopumā šogad pilsētas peldvietu uzturēšanai Rīgas dome atvēlējusi vairāk nekā 100 000 eiro.

Top komentāri

liepājnieks
l
Liepājā arī spīd saulīte ! Un Liepājā arī ir glābšanas stacija ! Bet...Liepājā komunālo samniecību apkalpo tāds >Didzis Jēriņš ... Un laikam tāpēc tas dēļu celiņš no glābšanas stacijas sākas un beidzas ar BRĀĶI !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas