Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīga un Frankfurte sadarbosies izstāžu un konferenču centra būvniecībā

Šodien Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) un Frankfurtes pie Mainas vicemērs Edvīns Švarcs parakstīja nodomu protokolu par reģionālā  izstāžu un konferenču centra projekta realizāciju pie Rīgas lidostas.

Nodomu protokols paredz, ka abas pilsētas veiks visas nepieciešamās darbības, lai atbalstītu šā projekta realizāciju tuvākajā nākotnē, informē A.Šlesera padomnieks Ģirts Dripe.

Paralēli tam Rīgas pilsētbūvnieks un Messe Frankfurt Venue GmbH & Co.KG parakstīja savu nodomu protokolu, kurā noteiktas abu pašvaldību uzņēmumu veicamās darbības projekta īstenošanā. Vācu uzņēmums sniegs visplašāko konsultatīvo un tehnisko palīdzību visā projekta realizācijas gaitā, kā arī pēc izstāžu un konferenču centra nodošanas ekspluatācijā kopā ar Latvijas uzņēmumu kļūs par šī centra operatoru ilgtermiņā.

«Mums ir patiess prieks, ka pasaulē vecākais izstāžu organizators izvēlējās Rīgu starp vairāk nekā 20 Eiropas pilsētām. Tas parāda, ka, neskatoties uz ekonomiskajiem apstākļiem, Rīga var būt uzticams un perspektīvs partneris,» uzsver A.Šlesers.

No Rīgas puses izstāžu un konferenču centra būvniecību īstenos Rīgas pilsētbūvnieks. Tas projektā  piedalīsies ar pilsētas zemi un pašai būvniecībai piesaistīs privātu investoru. Pirmajā kārtā paredzēts, ka šā centra platība varētu būt 30 000 kvadrātmetru un, pēc vācu puses aprēķiniem, privātā partnera investīcijas varētu sasniegt 50 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas