Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā uzsāk lielāko ūdens peļķu atsūknēšanu

Lai uzlabotu pārvietošanās apstākļus Rīgā, galvaspilsētā uzsākta ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.Tai skaitā, ūdens atsūknēšana veikta 13.janvāra, Marijas un Satekles ielu krustojumā, Kronvalda bulvārī pie Krišjāņa Valdemāra ielas, Krasta ielā pie Dzelzceļa tilta un citur, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Tā kā sinoptiķi turpmākajās dienās līdztekus sniega kušanai paredz arī slapju sniegu un lietu, bet gaisa temperatūra svārstīsies no -4 līdz +3 grādiem pēc Celsija, pārvietošanās apstākļu uzlabošanai tajās vietās, kur ūdens peļķes apgrūtinās satiksmi, tiks turpināta ūdens atsūknēšana.

Konkursa rezultātā lietus ūdens kolektoru un sūkņu staciju uzturēšanu, kā arī ūdens atsūknēšanu Rīgā nodrošina PS Binders un Arčers. Par satiksmi traucējošām ūdens peļķēm uz ielu brauktuvēm iedzīvotāji var ziņot Satiksmes vadības centram pa bezmaksas tālruni 80003600.

Tāpat departaments uzdevis ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem attīrīt no sniega lietus ūztvērējakas, lai uzlabotu ūdens novadīšanu no  brauktuves. Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi nepieciešamības gadījumā turpinās maģistrālo ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, īpaši nakts laikā, kad gaisa temperatūra ir zem nulle grādiem un pastiprināti veidojas apledojums.

Departaments brīdina, ka sniega kušanas laikā uz brauktuvēm un ietvēm paredzama pastiprināta slīdamība, savukārt peļķes visvairāk sniega kušanas laikā var veidoties vietās, kur nav lietus ūdens kanalizācijas sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Par satiksmi traucējošām ūdens peļķēm uz ielu brauktuvēm iedzīvotāji var ziņot Satiksmes vadības centram pa bezmaksas tālruni 80003600.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas