Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgā vajadzētu vēl vismaz 4-5 publiskos peldbaseinus

Lai apmierinātu iedzīvotāju pieprasījumu pēc iespējām peldēt un apgūt drošu peldētprasmi, Rīgā būtu nepieciešami vēl vismaz. 4-5 lielas kapacitātes peldbaseini, norāda biedrības Peldēt droši vadītāja Zane Gemze. Turklāt peldēšanas iemaņu apguve veicinātu dramatiskās noslīkušo statistikas samazināšanos, kur Latvija joprojām ir pirmajā vietā Eiropā.

Ik gadu Latvijā noslīkst vidēji 136 cilvēki un tikai aptuveni 30% no tiem ir saistīti ar alkohola lietošanu vai pārgalvīgu rīcību reibumā. Pat, ja no statistikas izņemtu šos gadījumus, vienalga Latvija būtu līdere noslīkušo ziņā. 

Tādēļ ir īpaši svarīgi nodrošināt iespējas cilvēkiem apgūt drošu peldētprasmi slēgtos baseinos, kā arī iespējas regulāri peldēt. Turklāt peldēšana ir ļoti veselīga un veicina ķermeņa fizisko sagatavotību. 

Šobrīd visi Rīgas peldbaseini ir pārslogoti. Turklāt problēmas ar baseinu nepietiekamo skaitu ir visā Latvijā.  Viņai piekrīt arī peldbaseina Ķīpsala vadītājs Aivars Platonovs. Visuzskatāmāk to var redzēt rudenī, kad sākas sezona un vecāki steidz pieteikt savus bērnus peldēšanas apmācībām. “Ažiotāža ir milzīga un visiem vietas nepietiek,” atzīst Platonovs. 

Pēc viņa teiktā, uz katriem simts tūkstošiem iedzīvotāju būtu nepieciešams viens peldēšanas celiņš, taču pašreiz uz Rīgas gandrīz miljons iedzīvotājiem brīvi pieejami ir tikai septiņi līdz astoņi, jo reāli peldēšanai publiski pieejami ir tikai divi lielie baseini – Ķīpsalā un Rimi olimpiskajā centrā, kura arī aptuveni puse celiņu ir noslogoti ar treniņiem, iedzīvotājiem atstājot vien dažus. 

Pēc viņa ieskatiem, vēl viens baseins situāciju padarītu mazliet labāku, taču, lai apmierinātu visu peldētgribētāju prasības, būtu nepieciešami vēl kādi 4-5. 

Baseins ir viena no visdārgākajām sporta infrastruktūrām,  taču ieguvumu ziņā neatsverama. Viena peldbaseina izveide, protams,  neatrisinātu problēmu, taču aptuveni 30 tūkstošu iedzīvotāju pieprasījumu nodrošinātu, norāda Gemze, piebilstot, ka viens ir labāk nekā neviens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas