Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgā veidos Geto muzeju

Lai iemūžinātu holokausta upuru piemiņu, Rīgā tiks veidots Geto muzejs, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.Nodomu protokolu par Geto muzeja izveidi Rīgā otrdien Rīgas domē parakstīs domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) un rabīns, ebreju reliģiskās draudzes Šamir vadītājs Menahems Barkahans.

Muzeja koncepcija paredz īpašas ekspozīcijas telpas radīšanu, kas būtu interesanta visdaudzveidīgākajai publikai, bet vispirms jau cilvēkiem, kuriem dažas Latvijas vēstures lappuses ir mazāk zināmas – jaunatnei un tūristiem. Projekta īstenošanai būs ne tikai vietēja, bet arī plašāka – Eiropas un pat pasaules rezonanse, kā arī tiks parādīts, ka pat ļoti smagos ekonomiskās krīzes apstākļos Latvija un tās galvaspilsēta ir gatava rūpēties par svarīgu vēsturisku notikumu piemiņas saglabāšanu.

Top komentāri

kas
k
Tas ka nedauzi ebreji,procentuāli, sadarbojās ar krievu okupantiem un nedaudzi latvieši,procentuāli,piedalījās ebreju iznīcināšanā nedod nevienam tiesības apvainot visu tautu.Arī tad ja daži baņķieri sataisījuši pamatīgas ziepes.Es dzīvoju Latvijas pašos rietumos un pēc vecmammas stāstiem zinu kas notika 1941. gada 22.jūnija vakarā, vācieši bija klāt jau kara pirmajā dienā un tās pašas dienas vakarā vāciešu zonderkomanda mežā aiz skolas nošāva abas ciemā dzīvojušās ebreju ģimenes ,aptiekāru un maiznieku.Izdarīja to vācieši bet kādam taču vajadzēja uzrādīt kur viņi dzīvo... cilvēkus kuriem gadiem blakus dzīvojuši.Tai pašā laikā kāda ģimene pieņēma bēgļu burzmā noklīdušu ebreju meiteni,kurai mācītājs izdeva viltotu KRUSTĀMZĪMI.NEZAIMOSIM UPURUS NE SVEŠUS ,NE SAVĒJOS.
kas
k
BEIDZ MULDĒT,PIRMS KARA LATVIJĀ DZĪVOJA AP 90.TŪKST. EBREJU ,PĒC KARA BIJA ATLIKUŠI DAŽI TŪKSTOŠI,KUR TAD VIŅI PALIKA ,NEIZTVAIKOJA TAČU.RUNĀ TĀPAT KĀ KRIEVI SAKOT KA NEVIENS LATVIETIS NETIKA REPRESĒTS,VIEN DAŽI KRIMINĀLNOZIEDZNIEKI UN PROSTITŪTAS AIZVESTI PIRMAJĀ KLASĒ UZ SIBĪRIJU.
www
w
bet vai jūs esat bijuši Rumbulā, vietā, kur nošāva tūkstošiem ebreju? un vai esat dzirdējuši tos stāstus? Domāju, ka ir tikai normāli, ka cilvēki var uzzināt Okupācijas muzejā par LAtvijas okupāciju un pāridarījumiem mūsu tautai, bet nevajag aizmirst arī tādas nežēlības, kas notika turpat, pie Rīgas robežas, bet tik baisas, ka vēl tagad šermuļi skrien, atceroties gides stāstīto...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas