Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā vēlas ierobežot striptīzu un citas "izpriecas"

Striptīzam, erotiskajām masāžām un visam, kas slēpjas aiz vārdiem «dažādas izpriecas» un citiem pavedinošiem nosaukumiem, galvaspilsētās centrā, iespējams, neļaus notikt. Domnieki Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Daiņa Turlā (LPP/LC) vadībā ceturtdien vērtēs nepieciešamību stingrāk ierobežot intīma rakstura izklaidi, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Laikraksts ziņo, ka 2008.gada rudenī valdībā apstiprinātie Intīma rakstura izklaides ierobežošanas noteikumi uzliek par pienākumu izklaides vietām un pasākumiem, kuros «apzināti tiek demonstrēti nosegti vai nenosegti dzimumorgāni», iegūt pašvaldības saskaņojumu. Likuma sargu darba rezultātā no teju 20 Vecrīgas klubiem, kuros netieši tika piedāvāti seksuāli pakalpojumi, patlaban policijas redzeslokā ir daži, turklāt tie mainījuši darbības virzienu, piemēram, piedāvājot go-go dejotāju priekšnesumus, kas nav klasificējami kā striptīzs. Citas intīma rakstura izklaižu vietas, ja tādas eksistē, darbojas nelegāli.

Taču Rīgas dome uzskata, ka ar pašreizējo regulējumu vien ir par maz, un tā vēlas, lai pašvaldībām ar likumu tiktu piešķirtas tiesības noteikt teritorijas, kurās šādi pasākumi būtu aizliegti. Pret to iebilst Tieslietu ministrija, norādot uz domes iespējām jau minētajos noteikumos paredzēt ierobežojumus. Valsts kanceleja kā alternatīvu piedāvā noteikumos iestrādāt aizliegumu rīkot šādus pasākumus Rīgas kultūrvēsturiskajā centrā. To atbalsta Rīgas pašvaldības policija.

D.Turlais pagaidām nav drošs, ka šis ir labākais risinājums, taču viņš ir pārliecināts, ka intīma rakstura pasākumiem centrā nav vietas.

Visu Matīsa Arnicāna rakstu "Dejot striptīzu varētu liegt visā centrā lasiet ceturtdien Dienā un sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas