Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā vidēji mēnesī tiek savākti 69 kaķu līķi

Rīgā par pašvaldības līdzekļiem vidēji mēnesī tiek savākti un apglabāti 69 kaķu līķi, liecina Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta apkopotā informācija.

Departaments ir noslēdzis līgumu ar SIA "SIA 1960" par dzīvnieku līķu savākšanu no Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes, kā arī bezsaimnieka mājdzīvnieku, meža dzīvnieku un roņu līķu savākšanu no pilsētas sabiedriskajām vietām.

2009.gadā vidēji mēnesī no pilsētas dzīvnieku patversmes un sabiedriskajām vietām tiek savākti 45 suņu līķi, 69 kaķu līķi, divi putnu līķi, pārsvarā tie ir kovārņi, vārnas, kaijas un baloži.

Pērn novembrī tika paņemti apglabāšanai divi lapsu līķi, bet jūnijā apglabāšanai tika paņemts viens eža līķis.

Vasaras mēnešos piekrastē tiek izskaloti roņu līķi. 2009.gada maijā tika paņemti apglabāšanai pieci roņu līķi, bet jūnijā, jūlijā un augustā - pa diviem roņu līķiem katrā mēnesī.

Pitonu, krokodilu un citu eksotisko dzīvnieku līķu savākšana un apglabāšana 2009.gadā par Rīgas pašvaldības līdzekļiem nav bijusi veikta.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pašvaldība dzīvnieku līķu savākšanai šogad plāno izlietot 13 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, Mājokļu un vides departamenta izsludinātajā konkursā par bezsaimnieka dzīvnieku līķu savākšanu utilizāciju uzvarējusi SIA "SIA 1960", kas bija vienīgais pretendents.

Kā iepriekš informēja Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, viena no pašvaldību funkcijām ir dzīvnieku līķu savākšana un utilizācija.

Kļaviņš pastāstīja, ka tiek savākti visdažādāko dzīvnieku līķi - suņi, kaķi, lapsas, putni, pērn bijis izsaukums arī savākt eža līķi.

Vides pārvaldes priekšnieks norādīja, ka par atrastu dzīvnieka līķi jāzvana uz pašvaldības policiju, kas arī koordinēs tālākos darbus. "Pēc mirušā dzīvnieka dosies speciālisti, pie kaķa līķa policijai braukt nez vai būtu lietderīgi," piebilda Kļaviņš.

2009.gadā par dzīvnieku līķu savākšanu un utilizāciju Rīgā tika noslēgts līgums starp Rīgas domes Vides departamentu un SIA "SIA 1960".

SIA "SIA 1960" saskaņā ar līgumu veic eitanizēto dzīvnieku līķu savākšanu no Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes, nodrošina izbraukumus uz izsaukuma vietām Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežās notriekto un citā veidā bojā gājušo un pilsētas ielās, parkos atrasto dzīvnieku līķu savākšanai, tostarp lapsu, kā arī veic dzīvnieku līķu apbedīšanu dzīvnieku kapsētā "Citi medību lauki".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas