Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgai veidos vispusīgu portālu

Esošā Rīgas domes mājaslapa atzīta par novecojušu. Tās vietā taps portāls par galvaspilsētu. Sniegt aktuālu, ērti un ātri pieejamu informāciju ne tikai par Rīgas domes (RD) darbu, bet par pašvaldību kopumā gan rīdziniekiem, gan ārzemniekiem — to Rīgas dome vēlas panākt, veidojot jaunu pašvaldības interneta portālu.

Patlaban par tā tehnisko izstrādi un uzturēšanas tiesībām turpmākajiem pieciem gadiem izsludināts starptautisks konkurss. Tas, cik daudz līdzekļu prasīs projekta realizācija, kļūs zināms pēc konkursa beigām oktobrī, tomēr jau gada sākumā pašvaldība šiem mērķiem ir rezervējusi 100 000 latu. Ar jauno portālu pašvaldība plāno sabiedrību iepazīstināt jau nākamā gada pavasarī.

"Esošā mājaslapa tapa pirms sešiem gadiem un tam, cik strauji ir attīstījies internets, tai ir jau dinozaura vecums," saka Rīgas portāla redakcijas nodaļas vadītāja Evija Baula. Esošā mājaslapa ir vairāk orientēta uz pašvaldības aktivitāšu atspoguļojumu, kas lapas apmeklētājus bieži vien nemaz neinteresē, bet jaunā portāla mērķis būs kalpot tieši lietotāja vajadzībām. "Piemēram, tūrists, ienākot esošajā mājaslapā, patlaban nevar ieraudzīt ne informāciju par sabiedrisko transportu, ne muzejiem un citiem svarīgiem apskates objektiem pilsētā, taču jaunajā portālā tas viss tiks nodrošināts ar interaktīvām kartēm un savādāk," saka RD priekšsēdētāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Vineta Savicka.

Jaunā portāla koncepcija vispār paredzētu to dalīt atbilstoši mērķauditorijām: rīdziniekiem, tūristiem, potenciālajiem investoriem, uzņēmējiem.

"Jaunais variants pilnīgi noteikti būs vizuāli daudz baudāmāks, un tajā būs arī dažādas interaktīvas lietas," saka E.Baula. Pie tā, kādam jāizsaktās portālam, RD speciālisti nonākuši, patiecoties dažādām rīdzinieku aptaujām, kurās tie min lietas, kas viņus varētu interesēt šādā portālā, kā arī sarunas ar speciālistiem par veiksmīgāku informācijas pasniegšanu.

Jau izskanējis, ka iepriekš šiem mērķiem atvēlētā summa — 100 000 latu — ir pārāk liela. Tomēr jāatgādina, ka oficiālā Latvijas portāla www.latvija.lv izveide izmaksāja 160 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas