Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas 1.slimnīcai finansējums akūto pacientu ārstēšanai var beigties jau augusta vidū

Apkalpojot akūtos slimniekus pašreizējā apmērā, Rīgas 1.slimnīcai finansējuma pietiek tikai līdz augusta vidum, aģentūrai BNS apstiprināja Rīgas domes (RD) Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietniece Irina Vinnika (LPP/LC).

Viņa pastāstīja, ka Veselības ministrija pagaidām nav atsaukusies RD aicinājumam un samazinājusi ar neatliekamās medicīniskās palīdzības nosūtījumiem stacionējamo slimnieku skaitu. Tādēļ slimnīca ik dienas hospitalizē vidēji 40-50 akūtu pacientu, lai gan pieejamais finansējums tai atļautu dienā palīdzēt vien 10 slimniekiem.

"Ja slimnīca nevēlas bankrotēt, ar pieejamo finansējumu tā var strādāt tikai līdz 15.augustam," pavēstīja RD amatpersona, norādot, ka Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra jau par pirmo pusgadu ir palikusi slimnīcai parādā vairāk nekā 500 tūkstošus latu.

Vinnika uzsvēra, ka pašvaldībai ir atsevišķas idejas slimnīcas tālākai attīstībai, taču pirms to īstenošanas ir jāizprot, kādi ir Veselības ministrijas plāni attiecībā uz šo ārstniecības iestādi.

"Taču ministrijai, cik var saprast, nekādu plānu nav," piebilda Vinnika.

Jau vēstīts, ka RD Sociālo jautājumu komiteja iepriekš vienbalsīgi atbalstīja Rīgas 1.slimnīcas lūgumu samazināt pacientu plūsmu ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālā centra nosūtījumiem līdz 10 pacientiem dienā.

Komisija arī uzdeva RD Labklājības departamentam kopā ar slimnīcu sagatavot jaunu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas plānu, ņemot vērā pieejamo finansējumu.

Otrajā pusgadā slimnīcai atvēlētais finansējums sasniedz vien 31% no pirmajā pusgadā pieejamajiem līdzekļiem. Turklāt faktiski izmantojamais līdzekļu apjoms ir vēl mazāks, jo gada pirmajā pusē slimnīca ir sniegusi veselības aprūpes pakalpojumus par summu, kas bijusi par aptuveni 500 tūkstošiem latu lielāka nekā valsts piešķirtais finansējums.

Slimnīca norāda - saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp ārstniecības iestādi un VOAVA, Rīgas 1.slimnīcai paredzēti līdzekļi 16 035 pacientu ārstēšanai.

Līdz šā gada jūlija vidum slimnīcā jau ārstēti 14 070 pacienti, kas nozīmē, ka atlikušajās dienās tā var uzņemt 11,6 pacientus dienā.

RD Sociālo jautājumu komiteja arī atbalstījusi darba grupas izveidi, kuras uzdevums būs analizēt radušos situāciju pašvaldības ārstniecības iestādēs - Rīgas 1.slimnīcā, Rīgas 2.slimnīcā un Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīniskajā centrā un sagatavot priekšlikumus jaunu struktūru izveidei uz esošo slimnīcu bāzes.

Ziņots arī, ka Veselības ministrija ir piedāvājusi Rīgas domei reorganizēt Rīgas 1.slimnīcu, Rīgas 2.slimnīcu un Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīnisko centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas