Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas būvvalde aicina meklēt arī alternatīvu vietu Neatkarības laukumam

4. maija deklarācijas klubs, kas apvieno bijušos Augstākās Padomes deputātus, kuri balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, rosinājuši Jēkaba laukumu Rīgā pārdēvēt par Neatkarības laukumu. Tikmēr lēmuma pieņemšana Rīgas pilsētas būvvaldē ir ieilgusi, un idejas autoriem jau izteikts aicinājums pārdomāt un meklēt arī alternatīvu vietu šāda laukuma izveidošanai, otrdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Jēkaba laukums Rīgā atrodas starp Latvijas Nacionālo teātri, kur Latvija tika dibināta, un Saeimu, kur neatkarība tika atjaunota. 4. maija deklarācijas klubs uzskata, ka laukums ir vispiemērotākā vieta, kur godināt valsts dibinātājus un neatkarības atjaunotājus. Turklāt tā būtu arī kā viena no dāvanām valsts simtgadē. Lai ieceri īstenotu, idejas autori gada sākumā vērsās Rīgas domē, taču pašvaldība nekādu lēmumu tā arī nav pieņēmusi. "Vai tiešām Rīgas dome neuzklausīs mūsu lūgumu? Kopš februāra, kad personīgi es nodevu Rīgas domē vēstuli, mēs neesam vēl saņēmuši atbildi. Esam piedalījušies vairākās komisijās, guvuši atbalstu, bet pagaidām viss ir apklusis. Varbūt ar vasaras karsto laiku vai citu iemeslu dēļ, kas mani ļoti pārsteidz un šķiet pilnīgi nepieņemami," saka 4. maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka.

Lēmuma pieņemšana ir Rīgas pilsētas būvvaldes atbildība, kas darbojas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) pakļautībā. Lemšana ieilgusi, jo iecere tiek vērtēta pretrunīgi. Kā norāda būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns, nosaukuma maiņu atbalsta Pieminekļu padome, bet iebildumi ir Valsts valodas centram. Ņemot vērā atšķirīgos viedokļus, būvvalde nolēmusi aicināt idejas autorus pārdomāt un meklēt citu vietu Neatkarības laukumam. "Mēs vēl vērtējam, bet arī attiecīgi mudinām, iespējams, ja gadījumā Jēkaba laukumu nevarēs pārsaukt, tad jau laikus padomāt par kaut kādām citām alternatīvām vietām, kur šo laukumu tomēr varētu izveidot," sacīja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Butāns.

Ieceres autori nav gatavi padoties. Ja Rīgas dome turpinās vilcināties, viņi meklēs atbalstu Saeimā, to aicinot pieņemt īpašu likumu par Neatkarības laukuma izveidošanu Jēkaba laukuma vietā. "Domāju, šajā priekšvēlēšanu laikā koalīcija noteikti mūs atbalstītu," bilda 4.maija deklarācijas kluba prezidente. Pagaidām gan Rīgas būvvaldes pārstāvis atturējās prognozēt, kad gaidāms pašvaldības gala lēmums.
 

Top komentāri

Neslāvs
N
Nojaukt to okupantus slavinošo daiktu Pārdaugavā un pārdēvēt par Latviešu uzvaras un neatkarības laukumu !
virgo
v
Ja zaglīgie oligarhi kopā ar Ušakovu nebūtu aizpildījuši visas brīvās vietas Rīgā, tad varētu jaunu laukumu izbūvēt. Vecos gan ir jāliek mierā.
ta nu gan
t
Kāpēc vecie, skaistie , skanīgie nosaukumi ir jāmaina dēļ kāda vēlmes izzīmēties pirms vēlēšanām? Basteja bulvāris bija jāpārdēvē, nu jau atkal kādam nagi niez.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas