Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas Centrāltirgū pārbūvēs pagrabus un teritoriju pie kanāla

Rīgas Centrāltirgus daļā pie pilsētas kanāla nākamo gadu laikā tiks veikta vērienīga rekonstrukcija, kas pēc Rail Baltica projekta laikā plānotās dzelzceļa uzbēruma nojaukšanas ļaus šai teritorijai kļūt par daļu vecpilsētas. To piektdien projekta prezentācijā atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Šajā projektā tiks sakārtoti gan tirgus pagrabi, kas ļaus radīt daudz jaunu darbavietu, gan būtiski pārveidota zona pie kanāla – tā būs viegli pieejama un patīkama gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Gar kanālu būs veloceliņš, tiks izveidota jauna kuģīšu un laivu piestātne, gājēju pāreja Vecrīgas virzienā. Un ļoti svarīgi ir tas, ka šim projektam varēsim piesaistīt ievērojamu ES finansējumu," uzsvēra Ušakovs.

Patlaban centrāltirgus ārtelpai un pazemes telpām steidzami nepieciešami pārbūves un labiekārtošanas darbi, inženierkomunikācijas ir novecojušas un sliktā stāvoklī, tāpēc nepieciešams sākt objekta pārbūvi un Rīgas pašvaldība šo projektu izvirzījusi kā prioritāru Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai.

Projekts Rīgas Centrāltirgus kvartāla degradētās teritorijas revitalizācija 1.kārta paredz attīstīt un revitalizēt Rīgas Centrāltirgus degradēto teritoriju – pazemes pilsētu (pagrabu daļu zem paviljoniem) aptuveni 2ha platībā, kanālmalu un Centrāltirgus ielu. Plānota Centrāltirgus zivju, sakņu, gastronomijas, piena un gaļas paviljonu pagrabstāvu un savienojošo tuneļu vienkāršota atjaunošana, Centrāltirgus teritorijas kanālmalas pārbūve no Maskavas ielas līdz Prāgas ielai un no Prāgas ielas uz Gogoļa ielas pusi un Centrāltirgus ielas un lietu ūdens kanalizācijas sistēmas pārbūve no Prāgas ielas uz Maskavas un Gogoļa ielas pusi.

Projektu plānots īstenot līdz 2020.gada pavasarim. Būvprojekta izstrādei ir piešķirts finansējums no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda 230 000 eiro apmērā. Būvprojekta izstrādi veiks SIA Baltex Group. Būvdarbiem, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai paredzēts finansējums 6 miljonu eiro apmērā, no kuriem ERAF finansējums būtu ap 5 miljoniem eiro, bet Rīgas pašvaldības līdzfinansējums – 913 000 eiro. Projektu realizēs Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

AS Rīgas Centrāltirgus valdes loceklis Kaspars Zauls atzina, ka centrāltirgus kanālmalas un pagrabu rekonstrukcija ir sen gaidīts projekts. "Esam gandarīti, ka ar Pilsētas attīstības departamenta atbalstu būs iespēja realizēt kanālmalas transporta kustības zonas paplašināšanu, nodrošinot gājēju un velosipēdistu kustību, Centrāltirgus ielas rekonstrukciju, atjaunojot tramvaja pieturas un ceļa segumu un veikt citus apjomīgus darbus, kā rezultātā spēsim sasniegt jaunus rezultatīvos radītājus, radot jaunas darba vietas un veicinot komersantu ne finanšu investīcijas, tādējādi paaugstinot arī Rīgas Centrāltirga konkurētspēju kopumā," pauda  Zauls.

Rīgas Centrāltirgu ik dienu apmeklē no 80 000 līdz 100 000 cilvēku, kuri par tirgus priekšrocībām min plašu izvēli, svaigus produktus un zemākas cenas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas