Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas dome atgūst tai piederošo ēku Dzelzavas ielā 9

Pirmdien Rīgas domes Īpašuma departaments pārņēma tam piederošo ēku Rīgā, Dzelzavas ielā 9, kurā līdz šim atradās SIA Privātskola Maxvel privātā pirmsskolas izglītības iestāde, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Jau ziņots, ka vairākus mēnešus bija izveidojusies situācija, kurā Rīgas pašvaldība kļuvusi par ķīlnieku bijušajam telpu nomniekam - privātskolai, kas pēc līguma termiņa beigām turpināja bez tiesiska pamata izmantot pašvaldībai piederošas telpas, kavējot pašvaldību uzsākt jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes izveidošanu.

Kā vēstīts, vēlāk Īpašuma departaments informēja Andri Ameriku vēstulē, ka pašvaldībai piederošās ēkas Dzelzavas ielā 9 pārņemšana notiks 24.oktobrī.

Rīgas dome pirmdien informēja, ka Īpašuma departamenta darbinieki kopā ar SIA Rīgas serviss, kurš turpmāk apsargās ēku, darbiniekiem apsekoja telpas un secināja, ka SIA Privātskola Maxvel vēl nav izvedusi tai piederošās mēbeles. Paredzēts, ka to izdarīs līdz šai ceturtdienai.

Kā jau ziņots iepriekš, 1996. gada 4. jūlijā Rīgas pilsētas skolu valde un privātskola noslēdza nomas līgumu par telpām Dzelzavas ielā 9. Nomas līguma darbības termiņš beidzās šā gada 4. jūlijā, līdz šim privātskola atradās telpās nelikumīgi un atteicās tās atbrīvot.

Rīgas domes Īpašuma departaments plāno uzsākt ēkas renovāciju jau šā gada novembrī, lai 2012. gada pavasarī bērni varētu sākt apmeklēt jauno pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi. Konkurss par ēkas tika izsludināts septembrī, tika saņemti 5 piedāvājumi, konkursa komisija šobrīd vērtē piedāvājumus un uzvarētāju paziņos jau šīs nedēļas beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas