Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas dome grib dibināt vēl vienu biroju - šoreiz "Rīgas markai"

Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien izskatīs izmaiņas galvaspilsētas pašvaldības nolikumā, kas paredz dibināt jaunu biroju, kura nodarbosies ar _Rīgas markas _un citām domes preču zīmju pārvaldīšanu. Laikraksts _Diena _vēsta, ka birojs iekasēs maksu par pašvaldības rģistrēto preču zīmju izmantošanu.

Mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova skaidro, ka birojā sākotnēji strādās viens, bet pēcāk trīs cilvēki. Papildu finansējums birojam budžetā nebūs jāatvēl, jo tajā "strādās tie paši cilvēki, kas jau tagad strādā pašvaldībā". Tie nebūšot mēra biroja cilvēki.

Komitejas loceklis deputāts Edgars Jaunups (JL) uzskata, ka jaunu institūciju dibināšana pašreiz ir "absolūti nepieļaujama", tādēļ Jaunais Laiks visdrīzāk to neatbalstīs.

Preču zīme Rīgas marka pašreiz ir reģistrēta uz N.Ušakova ārštata padomnieka Ērika Teilāna vārda. Pašvaldība skaidro, ka viņš kā privātpersona to varēja izdarīt ātrāk. Vēlāk viņš preču zīmi bez atlīdzības nodošot pašvaldībai.

Šis nebūs pirmais birojs, kurš tapis jaunās Rīgas domes laikā. Pērn oktobrī domnieki piekrita Rīgas tūrisma attīstības biroja izveidei, kas ir atbildīgs par Rīgas popularizēšanai atvēlēto piecu miljonu izlietošanu. Biroja dibinātāji ir Rīgas pašvaldība, kurai veidojumā pieder 70% balsu, kā arī lidsabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (LTAA), kas līdzīgi sadalīs atlikušos 30%. Saskaņā ar dibinātāju lēmumu pilsēta organizācijā ieguldīs visvairāk - gandrīz vienu miljonu latu, savukārt airBaltic, LVRA un LTAA – pa 2000 latu. Birojs veicis pasūtījumus bez konkursa vai neatklājot to izpildītājus.

Nodibinājuma pārvaldes institūcija ir valde, kuras sastāvā ir airBaltic prezidents Bertolts Fliks, bijusī SIA Reho valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča (LPP/LC) un no apvienības Saskaņas centrs (SC) Rīgas domes frakcijas vadītājs Maksims Tolstojs. Debatēs par biroja dibināšanu opozīcijas deputāts Mārtiņš Šics (PS) minēja, ka viņam tas drīzāk atgādina nevis Rīgas tūrisma attīstības biroju, bet “Rīgas aviācijas tūrisma attīstības biroju”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas