Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas dome iznomās zemi autostāvvietas būvniecībai zem 13.janvāra ielas

Vairākus zemes gabalus 13.janvāra ielas krustojumā ar Aspazijas un Radio ielām lielveikalam _Stockmann _pazemes autostāvvietas būvvniecībai paredzējusi iznomāt Rīgas pašvaldība. Trešdien par to lems Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Sagatavotais lēmumprojekts paredz iznomāt 8259 kvadrātmetrus zemes divlīmeņu pazemes autostāvvietas būvniecībai uz 50 gadiem, ja zemes nomas līgums ar Stockmann tiek noslēgts līdz aprīļa beigām, vai uz 12 gadiem, ja zemes nomas līgums tiek noslēgts vēlāk.  Uz minēto zemesgabalu virszemes daļām varēs atrasties iebrauktuves un izbrauktuves, ieejas un izejas, ventilācijas iekārtas u.c. izbūves.

Zemes nomas maksu paredzēts noteikt 1,5 % apmērā gadā no zemesgabalu kadastrālās vērtības, ja normatīvie akti nenosaka citu nomas maksas apmēru.

Lēmumprojektā plānots atļaut Stockmann būvēt un ierakstīt zemesgrāmatā autostāvvietu kā patstāvīgu nekustamā īpašuma objektu uz laiku, kamēr ir spēkā zemes nomas līgums. Pēc būvniecības darbu pabeigšanas autostāvieta nedrīkstēs traucēt vai ierobežot transporta un gājēju kustība 13.janvāra ielā. Nomniekam būs jāsaglabā arī esošos gājēju tuneļus Prāgas ielā un Raiņa bulvārī, nepieciešamības gadījumā tos varēs rekonstruēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas