Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas dome izstrādājusi 4,5 miljonus eiro vērtu pašvaldību klientu informācijas pārvaldības risinājumu

Rīgas domes Informācijas un tehnoloģiju centrs izstrādājis projektu "Pašvaldību klientu informācijas pārvaldības risinājums", kura kopējā vērtība lēšama 4,5 miljonu eiro apmērā, izriet no šodien valdībā pieņemtā rīkojuma par valsts budžeta dotācijas piešķiršanu šī projekta īstenošanai.

Projekta mērķis ir e-adreses izmantošanas un Valsts pārvaldes iekārtas likumā iekļauto pakalpojumu sniegšanas un pārvaldības prasību efektīva nodrošināšana pašvaldībās. Tāpat tā mērķis ir pašvaldību pakalpojumu sniegšanas un pārvaldības procesu pilnveide un informācijas tehnoloģiju risinājuma nodrošināšana, kā arī e-pakalpojumu attīstība un pašvaldības risinājumu iekšējās sadarbošanās spējas uzlabošana.

Kā norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), plānots, ka projekts palīdzēs atrisināt tādas problēmas kā, piemēram, e-adreses ieviešanas slogs pašvaldībām un to institūcijām. Projekta veidotāju veiktā aptauja liecina, ka 89 pašvaldībās šobrīd tiek izmantotas 17 dažādas dokumentu vadības sistēmas, kas šo procesu padara sadrumstalotu.

Ministrija arī pauž, ka lielākā daļa pašvaldību nav gatavas Valsts pārvaldes iekārtas likuma prasību par valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanu un pārvaldību izpildei, taču šis projekts dos iespēju veikt pašvaldību esošo informācijas sistēmu integrāciju, lai izpildītu likuma prasības.

Tāpat plānots, ka tiks novērsts nepietiekamais pakalpojumu elektronizācijas līmenis un uzlabosies centralizētā sasaiste ar valsts informācijas sistēmām un reģistriem.

Projekta laikā plānota pašvaldību informācijas sistēmu (IS) integrācijas standartu izstrāde, pašvaldību klientu informācijas pārvaldības platformas izstrāde un ieviešana, vienotā pašvaldību IS integrācijas risinājuma izstrāde un ieviešana, pašvaldību e-pakalpojumu attīstīšana un citi pasākumi.

VARAM norāda, ka šis projekts veicina programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" izvirzīto rādītāju sasniegšanu, pilnveidojot 13 darbības procesus, izstrādājot un ieviešot vienu centralizētu atvērtu informācijas sistēmu platformu un publicējot 11 atvērto datu kopas.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 4,5 miljoni eiro. No izmaksām 85% veido ERAF finansējums 3,82 miljonu eiro apmērā, valsts budžeta dotācija 135 000 eiro apmērā un pašvaldības līdzfinansējums 540 000 eiro apmērā.

Top komentāri

Lee
L
Vēl viens "e-veselības" tipa projekts, kur nauda kaut kur pazūd, bet galarezultāta nav?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas