Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas dome pieņem budžetu ar 22,5 miljonu deficītu

Rīgas dome otrdien pieņēma šī gada budžetu, kurā izdevumi par 22,5 miljoniem latu pārsniedz ieņēmumus.

Domes sēdē deputāti atbalstīja vairāku domnieku priekšlikumus. Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) piedāvāja par 2 miljoniem latu samazināt piešķīrumu Krišjāņa Valdemāra ielas un Daugavgrīvas ielas krustojuma būvniecībai un palielināt dotāciju SIA Rīgas satiksmei; Maija Stefane (PS) ierosināja palielinātu finansējumu Tautas mākslas un pašdarbības kolektīvu vadītāju darba samaksu par 231,6 tūkstošiem, atņemot šo naudu pašvaldības aģentūrai Rīgas kultūras aģentūra; Helmī Stalte (TB/LNNK) ieteica novirzīt 30,6 tūkstošus mūzikas un mākslas skolu pedagogu piemaksām; savukārt Almers Ludviks (LPP/LC) piedāvāja iedot 4,5 miljonus latu izglītības nozarei visa gada garumā tajās pozīcijās, kur līdz šim bija plānots finansējums vien astoņiem mēnešiem. 

Atbalstu neguva Olafa Pulka (JL) un Denisa Gorbas (PCTVL) ierosinājums  palielināt dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstu kopējo summu par 3 līdz 6 miljoniem.

Diena jau rakstīja, ka lai nodrošinātu līdzekļus pabalstiem un līdzmaksājumiem līdz gada beigām vairākām izglītības nozares programmām, Rīgas dome plānoja palielināt budžeta deficītu līdz 22,5 miljoniem latu, šodien žurnālistiem pavēstīja mērs Jānis Birks (TB/LNNK). 

Deficītu paredzēts segt, izmantojot 7,5 miljonus latu no pagājušo gadu uzkrājumiem, un aizņemoties 15 miljonus latu Eiropas Savienības (ES) projektu līdzfinansēšanai. Starptautiskais Valūtas fonds iepriekš izvirzījis prasību, ka pašvaldību budžetiem jābūt sabalansētiem, taču J.Birks norādīja, ka ES fondu apguvei naudu aizņemties ir atļauts. Šādu iespēju Dienai apstiprina arī Finanšu ministrijas preses nodaļas pārstāvis Igors Ivanovs.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība šā gada budžetā līdz šim plānoja ieņēmumus 475,5 miljonu latu, bet izdevumus 493,6 miljonu latu apmērā. Līdz ar to veidojās 18 miljonu latu jeb 4,2% liels finansiālais deficīts.

Uz otrdienas domes sēdi vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC) iesniedza priekšlikumus, kuri paredz piešķirt finansējumu izglītības pasākumiem visa gada garumā, kuriem līdz šim budžeta projektā bija plānots finansējums vien astoņiem mēnešiem. Tam nepieciešami vēl papildu 4,5 miljonus latu. Vicemērs jau ir vienojies ar koalīciju par nepieciešamās naudas piešķiršanu.

Priekšlikums paredz līdz gada beigām maksāt piemaksas pedagogiem, pabalstus vecākiem, kuru bērniem nav nodrošināta vieta pirmsskolas izglītības iestādē, dotāciju privātajiem bērnudārziem, līdzmaksājumu 1.klašu skolēnu ēdināšanai un naudu pirmsskolas izglītības iestāžu darbības nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas