Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas dome sola apsekot vietas, kur redzamību traucē sniega kaudzes, aicina ziņot

Sniega kaudzes, kas izveidojušās pēc Rīgas ielu tīrīšanas, traucē satiksmes dalībniekiem un rada avārijas situācijas galvaspilsētas ielās. Rīdzinieki portālam _Diena.lv _ziņo par vairākām vietām, kur auto braucējiem sniega kaudžu dēļ vienam otru pamanīt ir grūti.

Bīstamajās vietās, kur sniega kaudzes aizsedz skatu, autovadītājam nākas vairāk nekā ierasti no šķērsielas izbraukt uz galvenā ceļa, lai redzētu, vai pa to kāds brauc. Nereti tas iztraucē pa galveno ceļu braucošos un tie dusmās mēdz arī taurēt un citādi izrādīt savu neapmierinātību, stāsta kāds šādas situācijas aculiecinieks.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā Dienai norādīja, ka braukšanas apstākļi ir apgrūtinoši, taču visu sniegu no Rīgas ielām diez vai ir iespējams izvest. Tāpēc autovadītājiem ir jābūt iecietīgiem vienam pret otru – gan tiem, kas brauc pa galveno ceļu, gan tiem, kuri no šķērsielas grib uzbraukt uz galvenā ceļa.

Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš Dienai sacīja, ka policija sniegainā laikā Rīgā dienā saņem aptuveni 90-100 izsaukumu par avārijām. Tas ir nedaudz vairāk salīdzinājumā ar izsaukumiem vasarā. Policijai nav statistikas, cik daudz avāriju veicinājušas sniega kaudzes ceļa malās. Autovadītāji, kuri līdz šim nokļuvuši satiksmes negadījumā, neesot sūdzējušies par sniega kaudzēm.

Rīgas domes Satiksmes departamenta būvinženieri klātienē apsekos katru no vietām, par kurām ziņoja Diena.lv lasītāji, un pieņems lēmumu par turpmāko nepieciešamo rīcību situācijas uzlabošanai, teica Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Viņa gan norāda, ka ierobežotā finansējuma apstākļos sniegu no visām Rīgas ielām nebūs iespējams izvest. Kopumā Rīgā ir 1774 ielas ar kopējo platību 8,75 miljoni kvadrātmetru. To kopējais garums ir 1226 kilometri, kas ir pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Prāgai.

Pirmkārt, sniegs tiek izvests no sabiedriskā transporta pieturvietām, gājēju tuneļiem, Vecrīgas un to ielu un tiltu malām, kur sniega kaudzes traucē sabiedriskā transporta kustību. Sniegs ir izvests arī atsevišķās vietās no krustojumiem, kur, pēc policijas informācijas, sniega kaudzes ir traucējušas pārredzamību. Atbilstoši mēra uzdevumam šonedēļ līdz 19.februārim pastiprināti ielu tīrīšanas darbi tiek veikti pašvaldības mācību iestāžu tuvumā.

Janvārī sniega izvešana, ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem, tīrīšana kopumā ir izmaksājusi 990 500 latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kopumā janvārī Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, Vecrīgas, gājēju tuneļiem, ielām un tiltiem izvests gandrīz 21 200 kubikmetru sniega jeb 1514 lielo pašizgāzēju kravas. Februārī līdz 17.datumam Rīgā ir izvests sniegs 47 850 kubikmetru apmērā jeb 3418 lielo pašizgāzēju kravas.

Ar samitrināto sāli apstrādātas un "šķūrētas" tiltu brauktuves 16 miljonu kvadrātmetru platībā, ielu brauktuves – 115,6 miljonu kvadrātmetru platībā. Ar smilts-sāls maisījumu apstrādātas ielu brauktuves 15 miljonu kvadrātmetru platībā. "Šķūrētas" ielu brauktuves, neizmantojot pretslīdes materiālus, 5,9 miljoni kvadrātmetru platībā.

Pēc I.Prauliņas teiktā, viens sabiedriskā transporta līdzeklis - tramvajs, trolejbuss, autobuss - katru dienu pārvadā vidēji 850 cilvēku, savukārt ar vienu vieglo automašīnu dienā pārvietojas vidēji viens līdz divi cilvēki. Tāpēc ielu tīrīšanā prioritāte ir tieši tām ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

"Aicinām autovadītājus braukt ļoti uzmanīgi un izvēlēties ceļa apstākļiem un redzamībai atbilstošu braukšanas ātrumu. No departamenta puses tiks darīts viss iespējamais pieejamo resursu ietvaros, lai braukšanas apstākļus arī turpmāk uzlabotu," saka I.Prauliņa.

Februāra sākumā pēc kārtējās lielās snigšanas Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LLP/LC) pauda apmierinātību ar paveikto Rīgas ielu tīrīšanā no sniega. Vaicāts, vai Rīgas vicemērs tagad ir apmierināts ar veikumu ielu tīrīšanā no sniega, viņa pārstāvis Ģirts Dripe sacīja, ka šis jautājums jāuzdod Rīgas mēram. A.Šlesers sniega tīrīšanas darbus februāra sākumā esot komentējis tāpēc, ka pildījis Rīgas mēra pienākumus.

Diena.lv sacīja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, N.Ušakovs pilnībā nav apmierināts ar sniega dēļ radušos situāciju Rīgas ielās. Ņemot vērā rīdzinieku sūdzības par neiztīrītiem ceļiem pie skolām un bērnudārziem, šos ceļus Rīgas mērs uzdevis tīrīt pastiprināti, turpinot arī citu ielu tīrīšanas darbus.

Lielākā daļa sniega kaudžu, visticamāk, netiks izvestas, jo tam vajag gan daudz naudas, gan tehniku, norādīja A.Kononova un piebilda, ka līdz šim ielu attīrīšanai no sniega jau tā ir iztērēts vairāk naudas, nekā šim mērķim bija paredzēts.

(labajā pusē pievienota informācija par tālruņa numuru, uz kuru ziņot par kaudzēm)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ZIŅOJIET!

Par vietām, kur sniega kaudzes rada satiksmei bīstamas situācijas, iedzīvotāji var ziņot arī Satiksmes vadības centram pa bezmaksas tālruni 80003600.

BĪSTAMĀS VIETAS

*Braucot centra virzienā no Mūkusalas ielas uz Akmens tiltu;

*Braucot pa Viestura prospektu un mēģinot apgriezties braukšanai pretējā virzienā;

*Braucot pa Maskavas ielu un pie Rumbulas mēģinot apgriezties braukšanai pretējā virzienā;

*Braucot ārā no Krasta ielā esošās Nestes DUS centra virzienā;

*Kapseļu ielas krustojums ar Melnsila ielu;

*Braucot uz Bauskas ielu no Mūkusalas apļa;

*Gājēju pāreja pie viesnīcas "Rīdzene" Kalpaka bulvārī.

Pievienojiet arī jūs komentāros bīstamās un problemātiskās vietas! Savukārt savus foto varat pievienot šeit vai šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas