Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgas domes deputāti pieprasa izskatīt Rīgas kapitālsabiedrību finanšu rādītājus

Rīgas domes deputāti pieprasa sasaukt Rīgas domes (RD) ārkārtas sēdi, lai lemtu par Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību gada pārskatu un operatīvo finanšu rādītāju izskatīšanu domes komitejās, informē RD deputātu frakcijas Vienotība deputāts Juris Viņķelis.

Pēdējā laikā Rīgas pilsētas kapitālsabiedrības, diemžēl, sliktā nozīmē, izcēlušās ar dažādiem skandāliem. Plašākai sabiedrībai kļuva zināms, ka uzņēmuma Rīgas nami valde iespējams veikusi finanšu mahinācijas ar 1,2 miljoniem latu pašvaldības uzņēmuma līdzekļu. Gada sākumā uzzinājām, ka pašvaldības uzņēmumā Rīgas namu pārvaldnieks veiktas prettiesiskas darbības ar uzņēmuma līdzekļiem. Šie un vēl daudzi citi notikumi liecina par to, ka pašvaldības kapitālsabiedrību darbība līdz šim nav bijusi pārskatāma un bijis pamats koruptīviem un pat noziedzīgiem darījumiem, kā rezultātā Rīgas pašvaldībai radušies ievērojami zaudējumi un iemantota slikta slava. Mēs zinām, ka ar pašvaldībai piederošo kapitālsabiedrību gada pārskatiem var iepazīties datu bāzē Lursoft, tomēr mēs vēlamies uzdot jautājumus kapitālsabiedrību valdes locekļiem - vēlamiesuzzināt reālās finanšu situācijas uzņēmumā, vai sasniegti izvirzītie mērķi un uzdevumi, vienlaikus nodrošināt atklātību, savu nostāju skaidro deputāts J.Viņķelis.

Pašvaldības kapitāla daļu turētājs kapitālsabiedrībā ir pašvaldība, tomēr šobrīd kapitālsabiedrību darbību pārrauga divi cilvēki - RD priekšsēdētājas un viņa vietnieks un domes deputāti par kapitālsabiedrībās notiekošo uzzina tikai no plašsaziņas līdzekļiem.

Par Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanu parakstījušies arī biedrības Demokrātiskie patrioti RD pārstāvētās frakcijas deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas