Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas domes opozīcija aicina VARAM neapstiprināt velorikšu noteikumus

Partijas Vienotība Rīgas domes deputāti trešdien nosūtījuši vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministram Edmundam Sprūdžam (RP), kurā lūdz neapstiprināt pašvaldības otrdien pieņemtos saistošos noteikumus, kas ierobežos velorikšu darbību Rīgā, portālu Diena.lv informēja deputātu referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Deputāti aicina noteikumu pārstrādāt, lai nozari sakārtotu, nevis to iznīcinātu. Ministrijai adresētā vēstulē minēti argumenti, kuri jau izskanēja domes sēdē, kuru dēļ pieņemtie noteikumi nesamērīgi ierobežos, iespējams, pilnībā iznīcinās nozari, kā arī vienu no iespējamajām tūristu izklaides iespējām.

"Rīgas dome piešķir miljonus Rīgas popularizēšanai un tūristu piesaistei, bet velorikšas ir viens no tiešākajiem tūristu piesaistes veidiem, turklāt pilsētai nav jātērējas, bet jāievieš kārtība, lai tūristu vizināšana būtu gan droša un ērta, gan izklaidējoša, bet pats galvenais nebūtu pretrunā velorikšu būtībai - sniegt velotaksometra pakalpojumu," skaidro deputāti.

Domnieki uzskata, ka patiesais Rīgas domes "gausās, haotiskās un ciniskās" rīcības iemesls, iespējams, ir taksometru lobēšana, jo velorikšas šīs funkcijas it kā dublē. Vienlaikus problēmas būtībai par velorikšu jautājumu, VARAM kā pašvaldības darbu pārraugošajai ministrijai nosūtīta informācija arī par procedūras pārkāpumiem - izdarot būtiskus labojumus saistošajos noteikumos, tie nav atkārtoti skatīti atbildīgajā komitejā, uzsver deputāti.

Jau ziņots, ka Rīgas domē otrdien apstiprināti speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavoto velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas noteikumi Rīgas pilsētā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas