Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas domnieki grib informāciju par pašvaldības naudu Parex

Rīgas pašvaldības deputāti vēlas nākamotrdien domes sēdē uzklausīt finansistu un juristu ziņojumu par pašvaldības kontu stāvokli Parex bankā, šodien vienojās finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti. Ar šādu ierosinājumu klajā nāca vicemērs Andris Ārgalis (TP). "Es neesmu informēts par pēdējiem lēmumiem bankā, tāpēc gribētu dzirdēt ziņojumu," sacīja deputāts.

Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse gan nevarēja solīt vai izdosies apmierināt deputātu vēlmi pilnībā, jo, piemēram, lai informētu par pašvaldības kapitālsabiedrību kontu stāvokli, nepieciešama šo uzņēmumu piekrišana. Taču viņa atzīmēja, ka no _Parex bankas_ puses "šobrīd nav bijis neviena maksājumu kavējuma".Arī mērs Jānis Birks (_TB_/LNNK) uzskata, ka nav pamata satraukties: "Ņemot vērā, ka banku pārņēmusi valsts un Finanšu ministrija, problēmām nevajadzētu būt."

Vienīgi deputāts Modris Lujāns (LPP/LC) iestājās pret mutisku ziņojumu, jo žurnālisti par to rakstīs un pašvaldībai pēc tam būs jāklausās nepatīkamos komentāros.

Atgādinām, ka Rīgas dome un vairums tai pakļauto iestāžu algas saviem darbiniekiem maksā ar Parex bankas starpniecību. Bankas klientu vidū ir arī valsts iestādes.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas