Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas HES ūdenskrātuvē atjaunots ūdens līmenis

AS Latvenergo šodien ir pabeigusi ūdenslīmeņa atjaunošanu Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē, sasniedzot noteikto pieļaujamo ūdens līmeni HES normālas ekspluatācijas laikā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pakāpeniska Rīgas HES ūdenskrātuves līmeņa atjaunošana sākās 14.septembrī, pabeidzot remontdarbus Rīgas un Ķeguma HES ūdenskrātuvju līmeņa mainīgajā zonā.

Remontdarbu izpildes laikā tika iekļautas arī dienas, kas nepieciešamas, lai ūdenskrātuves līmeni pazeminātu līdz paredzētajai atzīmei un ūdenskrātuves līmeni atjaunotu līdz normālam darba režīma līmenim.

Ūdens līmeņa pazemināšana Rīgas HES ūdenskrātuvē notika saskaņā ar Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes 2015.gada 30.janvāra saskaņojuma vēstuli "Par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē 2015.gadā".

Pēc šī gada remontdarbiem turpmākos gadus ūdenslīmeņa pazemināšana notiks īslaicīgi, lai veiktu hidrotehnisko būvju apsekošanu ūdenslīmeņa mainīgajā zonā. Tāpat turpmāk Rīgas HES dambja izmantošanas un ekspluatācijas laiks pagarinās par vismaz 30 gadiem, iedzīvotāji varēs pilnvērtīgāk izmantot atpūtai vasarā ūdenskrātuves sniegtās iespējas, bet pašvaldības un aktīvā sporta pakalpojumu sniedzēji nākamajos gados īslaicīgajā pazemināšanas laikā varēs apsekot laivu piestātnes, laipas un krastus.

Galvenie atjaunošanas darbi mainīgajā ūdens līmeņa zonā bija bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža, betonēšana, virsmu aizsargpārklājuma uzklāšana, temperatūras un deformācijas šuvju remonts un izveide.

Jau ziņots, ka Latvenergo no 3.augusta Rīgas HES ūdenskrātuvē sāka uzturēt pazeminātu ūdenslīmeni, lai veiktu Daugavas HES hidrotehnisko būvju atjaunošanas remontu mainīgajā ūdens līmeņa zonā Rīgas HES un Ķeguma HES.

Tādējādi noslēgsies 13,6 kilometrus garās nogāzes stiprināšana, nodrošinot Rīgas HES dambja izmantošanu un ekspluatāciju turpmākos 30 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas