Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas ielu uzturētāji uzsāk ziemas dežūras

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) uzdevis ielu, tiltu un pārvadu uzturētājiem nodrošināt ziemas dežūru, lai, pazeminoties gaisa temperatūrai vai sākoties snigšanai, nekavējoties varētu uzsākt ielu attīrīšanu no sniega vai apledojuma un seguma kaisīšanu, portālu Diena.lv informēja RDSD pārstāve Ilze Dimante.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka pie laika apstākļu maiņas, kad gaisa temperatūra paaugstinās, agrās rīta stundās uz brauktuves īsā laikā var veidoties satiksmei bīstams apledojums jeb tā sauktais melnais ledus. Šādos laika apstākļos melnais ledus visstraujāk veidojas īpaši uz brauktuvēm, kas atrodas ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Satiksmes departamenta speciālisti atgādina autovadītājiem savlaicīgi veikt vasaras riepu nomaiņu uz ziemas riepām, lai, pasliktinoties laika apstākļiem, neapdraudētu savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Kopumā dienestu rīcībā ir 63 ziemas tehnikas vienības, no kurām 38 ir kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 18 kompleksās ietvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 7 autogreideri un 2 sniega savācēji.

Ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanas darbus Rīgā veic uzņēmumi, ar kuriem Satiksmes departaments konkursa rezultātā šogad noslēdza līgumus par transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2019. līdz 2024.gadam. Ielu un satiksmes pārvadu ikdienas uzturēšanu veic pilnsabiedrības Daugavas labā krasta uzturētājs un Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas