Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas pašvaldība iegādāsies 500 dzīvokļus izīrēšanai

Rīgas pašvaldība līdz 2009.gada vidum plāno iegādāties aptuveni 500 dzīvokļus izīrēšanai.

Mājokļu problēmu risināšanas nolūkā Rīgas domes deputāti šodien nolēma uzdot pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" veikt konkursu - tirgus izpēti, lai varētu iegādāties nekustamos īpašumus - daudzstāvu dzīvojamās mājas kopā ar zemi no privātiem attīstītājiem un īpašniekiem.

Dzīvokļu cenas nedrīkstēs pārsniegt ekonomiskās klases dzīvokļu celtniecības izmaksas - ne vairāk kā 1200 latus kvadrātmetrā, ieskaitot zemes cenu.

Pēc konkursa, kur tirgus izpētes rezultātā tiktu atlasīti ekonomiski izdevīgākie piedāvājumi, Rīgas dome lemtu par konkrētu nekustamo īpašumu iegādi pilsētas pašvaldības dzīvojamā fonda attīstībai un par budžetā nepieciešamo finansējumu dzīvojamo māju iegādes izdevumu samaksai.

Šādā veidā paredzēts pašvaldības dzīvojamo māju fonda palielinājums par apmēram 500 jauniem dzīvokļiem.

Lai realizētu minēto projektu, paredzēts, ka "Rīgas pilsētbūvnieks" varēs ņemt aizņēmumus no kredītiestādēm, kas kopsummā nepārsniedz 28,81 miljonu latu ar atmaksas termiņu 20 gadi.

Plānoto 500 dzīvokļu iegāde līdz 2009.gada 1.maijam būtiski samazinātu pašvaldības dzīvokļu jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistrā reģistrēto personu skaitu.

Dzīvojamo telpu nomas mērķis ir pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistrā reģistrēto Rīgas pašvaldības iedzīvotāju, kuri pretendē uz pašvaldības lietojumā esošas dzīvojamās telpas izīrēšanu, nodrošināšanu ar dzīvojamo telpu.

Paredzēts, ka ik gadu, vienojoties ar dzīvojamo māju īpašniekiem par dzīvojamo māju vai atsevišķi neizīrētu dzīvojamo māju iznomāšanu pašvaldībai, papildus tiktu nomāti orientējoši 800 dzīvokļi, tādējādi būtiski samazinot pašvaldības dzīvokļu jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistrā reģistrēto personu skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas