Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi no plāna atpaliek par 15 miljoniem latu

Pagājušajā gadā Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi kopumā bija lielāki, nekā plānots, taču šā gada pirmajos divos mēnešos tie būtiski atpaliek no plāna, liecina Rīgas domes Finanšu departamenta informācija.

2010.gada budžetā paredzēti 408,2 miljonu latu kopējie ieņēmumi jeb vidēji mēnesī 34 miljoni latu. Tomēr janvārī un februārī ieņēmumi kopā bijuši 53,1 miljons latu jeb par 15 miljoniem latu mazāk, nekā plānots.

Nodokļu ieņēmumi gada pirmajos divos mēnešos no plāna atpaliek par 11,5 miljoniem latu. Ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa no plāna atpaliek par 6,4 miljoniem latu, savukārt gaužām slikti pašvaldības kasē tiek maksāts nekustamā īpašuma nodoklis - janvārī un februārī kopā samaksāti tikai 4,4% no gada plāna jeb par pieciem miljoniem latu mazāk.

Savukārt nenodokļu ieņēmumi salīdzinoši pildās labāk un no plāna atpaliek tikai par 2,6 miljoniem latu.

Pašvaldības budžeta grozījumi paredzēti aprīļa beigās, bet jau marta beigās varētu sākties reāls darbs pie grozījumu izstrādes. "Reālo situāciju varēs redzēt pēc pirmā ceturkšņa rezultātiem, tad arī varēs spriest, kā būs jāgroza budžets," aģentūrai LETA sacīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Ivāna.

Kā ziņots, 2009.gada budžetā kopējie ieņēmumi bija plānoti 435,4 miljoni latu. Tomēr ieņēmumu izpilde bija 447,3 miljoni latu, tādējādi tie bija par 11,9 miljoniem latu lielāki. Izdevumi pērn tika plānoti 492,6 miljoni latu, bet iztērēts tika tikai 471,1 miljons latu, tādējādi izdevumi bija par 21,5 miljoniem latu mazāki, nekā plānots.

Palielinoties ieņēmumiem un samazinoties izdevumiem, domes budžeta deficīts pērn samazinājies no plānotajiem 57,3 miljoniem latu līdz 23,9 miljoniem latu, kas bija 5,3% no pašvaldības ieņēmumiem.

"Ņemot vērā, ka investīciju programmas izpilde notiek straujāk nekā ieņēmumu iekasēšana, var izveidoties situācija, ka budžetā nav pietiekami līdzekļu uzturēšanas izdevumu segšanai, kas var apdraudēt pašvaldībai ar likumu uzdoto funkciju nodrošināšanu. Ja šāda situācija būs vērojama arī turpmākajos mēnešos, departaments būs spiests ierobežot naudas plūsmu investīciju līdzekļu apguvē," iepriekš norādīja Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse.

Tiknuse skaidroja, ka daudzi darba devēji atalgojumu par decembri esot darbiniekiem izmaksājuši jau decembrī, tādēļ arī pieauguši pagājušā gada ieņēmumi un samazinājušies ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa janvārī.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aģentūrai LETA sacīja, ka īsto stāvokli budžetā varēs noteikt pēc pirmā ceturkšņa. "Aprīlī paredzēti pašvaldības budžeta grozījumi. Ja budžets būs pildījies slikti, skatīsimies, kur samazināt izdevumus. Ja būs pildījies labi, turpināsim visus projektus," teica domes priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas