Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas pašvaldības ētikas kodeksu nevar attiecināt uz deputātiem

Rīgas pašvaldības ētikas kodeksu nav iespējams attiecināt uz pašvaldības deputātiem, Rīgas domes (RD) pretkorupcijas komisiju informēja tās loceklis RD juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš.

Viņš skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka deputāti ir RD amatpersonas, uz viņiem kodeksu attiecināt nevar, jo viņi darbojas saskaņā ar likumu par pašvaldību deputātu statusu.

Lai kodeksu būtu iespējams attiecināt arī uz deputātiem, jāgroza likumi, kas nosaka pašvaldību deputātu statusu.

Lai gan deputāti bija neapmierināti ar šādu informāciju, viņi pagaidām nevienojās par nepieciešamību virzīt priekšlikumus grozījumiem likumā.

Komisijas locekļi arī pagaidām nav vienojušies, vai jāveido tikai viens kopējs ētikas kodekss vai arī vēl katrai padotības iestādei savs specifisks kodekss.

Izstrādātais ētikas kodekss vēl tiks saskaņots ar struktūrvienībām un vēlāk virzīts tālākai izskatīšanai domē, kamēr komisija sagatavos un saskaņos arī ētikas komisijas nolikumu. Paredzēts, ka ētikas komisija būs katrā struktūrvienībā un izskatīs sūdzības par darbinieka kodeksa pārkāpumiem.

Pretkorupcijas komisijas sēdē ar savu korupcijas risku samazināšanas plānu uzstājās arī RD Izglītības, jaunatnes un sporta lietu departaments, kam deputāti lielākoties pārmeta nepietiekamu izglītības iestāžu kontroli.

Deputāte Baiba Brigmane ("Jaunais laiks") departamenta pārstāvjiem pārmeta to, ka vēl joprojām skolās ir prakse sporta laukumu izmantot kā maksas stāvlaukumu, uz ko departamenta direktors Guntis Helmanis atbildēja, ka iespēju robežās tiek veikta kontrole un pērn atklāti divi šādi stāvlaukumi, taču departamentam nepietiek cilvēku, lai padarītu visus darbus.

Komisijas deputāti arī pārmeta, ka vēl joprojām klases jāremontē pašiem skolotājiem par vecāku saziedoto naudu, kā arī klases jātīra vai nu skolotājiem, vai arī vācot naudu no vecākiem un papildus maksājos apkopējām.

Nākamajā pretkorupcijas komisijas sēdē deputāti plānojuši uzklausīt Vides departamenta sagatavoto pretkorupcijas plānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas