Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas plānošanas reģionu turpmāk vadīs Rīgas vicemērs Ratnieks

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes locekļi par reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāju iecēluši Rīgas vicemēru Edvardu Ratnieku (NA/LRA), bet par priekšsēdētāja vietnieku - Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Juri Žilko (PPI), aģentūru LETA informēja Rīgas plānošanas reģiona komunikācijas speciāliste Inese Ozoliņa.

"Rīgas plānošanas reģions ir Latvijas ekonomikas vilcējspēks, kur koncentrējas visstraujākā attīstība un lielākais ekonomiskais potenciāls. Šis ir no pārējās Latvijas ļoti atšķirīgs reģions ar savu specifiku un prasa atšķirīgu pieeju valsts plānošanas dokumentos," paudis Ratnieks.

Viņš par savām prioritātēm uzskata vienotu mobilitātes un integrēta sabiedriskā transporta stratēģijas īstenošana reģionā, sadarbojoties valsts un pašvaldību sektoram, kā arī plānošanas reģionu funkciju stiprināšana.

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja amatam uz diviem gadiem tiek iecelts Pierīgas pašvaldību pārstāvis, savukārt par vietnieku tiek izraudzīts Rīgas pārstāvis. 

Pēc diviem gadiem notiek rotācija un šo amatu uz turpmākiem diviem gadiem ieņem Rīgas pārstāvis, bet par vietnieku kļūst Pierīgas pašvaldību pārstāvis. 

Tādā veidā tiek nodrošināts līdzsvars un paritāte starp Rīgu un Pierīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas