Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas satiksme: VK nav konstatējusi pārkāpumus

Revīzijā par elektronisko norēķinu sistēmas ieviešanas sabiedriskajā transportā efektivitāti un atbilstību normatīvo aktu prasībām, Valsts kontrole (VK) nav konstatējusi pārkāpumus, to par sistēmas ieviešanas lietderību Dienai uzsvēra pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Viņa minēja, ka VK ziņojums kopumā nenorāda uz labākām alternatīvām problēmu risināšanā un darbības efektivitātes palielināšanā. “Tas tikai atkārtoti apstiprina, ka sistēmas izvēle un ieviešana kopumā bijušas veiksmīgas,” viņa teica un piebilda, ka VK izteiktie ierosinājumi ir daļēji ieviesti vai tiks ņemti vērā. Jau vēstīts, ka VK šonedēļ nāks klajā ar atzinumu par e-talona ieviešanu, ko īstenoja RS. Valsts kontroliere Inguna Sudraba piektdien LTV nesniedza komentārus par to, kas secināts revīzijā, norādot, ka nevar to darīt pirms atzinuma publiskošanas, tomēr viņa nenoliedza, ka ziņojumā būs tādi vārdi kā "neefektīvi" un "nelietderīgi".Šodien I.Sudraba _Diena_i vēlreiz apliecināja, ka pārkāpumi konstatēti “diezgan daudz”, tostarp nelietderīga naudas tērēšana. I.Bērziņa pauda, ka VK pieeja, izdarot secinājumus un apgalvojumus, balstīta uz šā brīža ekonomisko situāciju un drīzāk vērsta uz īstermiņa finanšu ieguvumiem. Savukārt, pārejot uz elektroniskajiem norēķiniem, RS prioritāte bija ilgtermiņa ekonomiskais ieguvums, nepieciešamība palielināt pakalpojuma sniegšanas efektivitāti, izveidot klientu servisu, paplašināt biļešu klāstu, biļešu sistēmas elastību un finanšu drošību.RS nepiekrīt VK izvirzītajām versijām par dažādiem riskiem, kas saistīti ar izvēlēto sistēmas uzturēšanas modeli, un tā turpmāko ietekmi uz RS ieņēmumu un izdevumu sadaļu. Pēc I.Bērziņas teiktā kritiski vērtējami VK apgalvojumi par sistēmas funkcionalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas