Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Rīgas siltums" iesniedz jaunu tarifu projektu, paredzot samazinājumu par 11,8%

A/s Rīgas siltums (RS) Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegusi jaunu siltumenerģijas tarifu projektu, paredzot tarifa samazinājumu par 18,4% salīdzinājumā ar pērnā gada oktobrī piemērojamo tarifu un par 11,8% - salīdzinājumā ar šogad janvārī-aprīlī piemērojamo tarifu, informēja RS.

RS vēlas, lai jaunais tarifs, kas būs atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas, stātos spēkā no 1.maija.

Šādas izmaiņas uzņēmums saista ar prognozēto dabasgāzes tarifa samazinājumu, kas tieši ietekmēs siltumenerģijas ražošanas izmaksas.

Saskaņā ar a/s Latvijas gāze prognozi šogad maijā dabasgāzes tirdzniecības cena būs 170 Ls/tūkst.m3 un lietotāju grupai virs 100 miljoniem kubikmetru gāzes tirdzniecības gala tarifs būs 195,93 Ls/tūkst.n.m3, kas ir par 17% zemāks, salīdzinot ar patlaban spēkā esošo dabasgāzes tirdzniecības gala tarifu.

Pie šīs dabasgāzes cenas siltumenerģijas tarifs tiek plānots 37,19 Ls/MWh, kas ir par 18,4% mazāks, salīdzinot ar 2008.gada oktobrī piemērojamo siltumenerģijas tarifu, un par 11,8% mazāks, salīdzinot ar 2009.gada janvārī-aprīlī piemērojamo siltumenerģijas tarifu.

RS izstrādātais tarifu projekts paredz, ka siltumenerģijas tarifs var mainīties atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas, prognozējot dabasgāzes cenu izmaiņas 200 latu robežās par 1000 kubikmetriem gāzes, t.i., no 110 līdz 310 latiem. Pašreiz uzņēmuma siltumenerģijas tarifi ir apstiprināti, paredzot gāzes tirdzniecības cenu izmaiņas 100 latu robežās par 1000 kubikmetriem gāzes, t.i., no 180 līdz 280 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas