Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgas skolu pedagogiem rudenī būs mērķstipendijas

Rīgas skolu pedagogiem mērķstipendiju izmaksu plānots uzsākt 2008.gada septembrī pēc skolu tarifikācijas. Rīgas dome pieteikšanos mērķstipendijai plāno izsludināt 2008. gada augusta beigās, informē dome. Projekta mērķis ir piesaistīt skolām prioritāro mācību priekšmetu pedagogus, tādējādi sekmējot vispārējās izglītības kvalitātes uzlabošanu un nodrošinot skolēnu sagatavošanu studijām dabaszinātņu un tehnoloģiju programmās.

Lai risinātu pedagogu vakanču jautājumu un nodrošinātu vispārējās izglītības iestādes ar prioritāro mācību priekšmetu pasniedzējiem, šogad februārī stājās spēkā attiecīgi Ministru kabineta noteikumi

Projekta ietvaros tiks piešķirtas mērķstipendijas prioritāro mācību priekšmetu skolotājiem, pētnieciskā vai radošā darba atbalstam. Mērķstipendijas piešķirs tiem pedagogiem, kuri vispārējās izglītības iestādes 7. - 12.klasē māca prioritāro mācību priekšmetu vai priekšmetus vismaz 12 kontaktstundas nedēļā un apgūst prioritārā mācību priekšmeta vai priekšmetu pedagoga profesionālo kvalifikāciju atbilstošā studiju programmā. Uz mērķstipendijām varēs pretendēt arī tie pedagogi, kuri ir ieguvuši noteiktā prioritārā mācību priekšmeta vai priekšmetu pedagoga profesionālo kvalifikāciju atbilstošā studiju programmā, māca prioritāro mācību priekšmetu vai priekšmetus vispārējās izglītības iestādes 7. - 12.klasē vai profesionālās izglītības iestādē vismaz deviņas kontaktstundas nedēļā un papildus pedagoga pienākumiem veic pētniecisko vai radošo darbu (konsultatīvais, metodiskais, pētnieciskais u.c.).

Mērķstipendijas tiks piešķirtas prioritārā secībā un apmērā. Pedagogi (studenti) varēs saņemt 100 latu mēnesī. Pedagogiem, kuri ir ieguvuši pedagoga profesionālo kvalifikāciju un māca prioritāro mācību priekšmetu vai priekšmetus 21 vai vairāk kontaktstundu nedēļā, stipendija būs 150 latu mēnesī. Savukārt pedagogiem, kuri ir ieguvuši pedagoga profesionālo kvalifikāciju un prioritāro mācību priekšmetu vai priekšmetus māca no 9 līdz 21 kontaktstundai nedēļā, stipendija būs no 65 līdz 150 latiem mēnesī. Mērķstipendijas apmērs tika aprēķināts proporcionāli kontaktstundu skaitam nedēļā un prioritāri tiks atbalstīti pedagogi, kam ir lielāks kontaktstundu skaits nedēļā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas