Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Zoodārzs būs slēgts arī otrdien

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs arī otrdien, 19.decembrī, vēl netiks atvērts apmeklētājiem, bet no trešdienas darboties atsāks, liecina zoodārza paziņojums sociālajā tīklā "Instagram".

Zoodārzā skaidro, ka snieglieces un snieglauzes rezultātā zoodārzā var lūzt koki, tādēļ drošības apsvērumu dēļ dārzs ir slēgts.

Otrdien turpināsies iesāktie sakopšanas darbi - koku apsekošana un bojāto zaru vai koku zāģēšana. Zoodārza teritorijā darbi norit nedaudz lēnāk nekā citur, jo strādājot jāņem vērā dzīvnieku dienas ritmi un labsajūta. Tomēr dzīvniekiem tiek arī kāds labums - nogrieztie zari nokļūst dažādu zoodārza iemītnieku ēdienkartēs.

Zoodārzā skaidro, ka sarbi rit lēnāk zoodārza specifikas dēļ - rēķinoties ar dzīvniekiem un viņu diennakts ritmu, ir ierobežotas iespējas strādāt tumsā ar prožektoriem vai ilgstoši trokšņot. Būtiski ir apsekot visus teritorijā esošos kokus un pamanīt laikapstākļu radītos bojājumus, lai novērstu tādus riskus kā, piemēram, krītošu zaru dēļ radušos traucējumus elektrības padevē. Tropu mājā un citur dzīvojošajiem siltummīļiem arī salīdzinoši neilga atrašanās pazeminātā temperatūrā var radīt veselības problēmas. Īpaši rūpīgi tiek apsekoti koki dzīvnieku aplokos un mītņu tuvumā, lai novērstu aploku bojājuma riskus.

Lai arī zoodārza viesiem tiešus draudus konstatētie koku bojājumi neradīja, svētdien tika nolemts slēgt zoodārza teritoriju apmeklētājiem. Turpinot sakopšanas darbus, Rīga Zoodārzs arī pirmdien bija slēgts.

Koku apsekošana Rīgas ZOO teritorijā notiek regulāri. Darbus veic SIA "Labie koki" arboristi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas