Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

RS plāno pārtraukt auto iznomāšanu "ātrajiem"

Finansiālu zaudējumu dēļ, kas radušies nesaņemot tādu maksu par pakalpojumu, kas segtu izmaksas, Rīgas pašvaldības SIA Rīgas Satiksme (RS) plāno pārtraukt sadarbību ar Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības staciju (ĀMPS). Tādejādi ĀMPS varētu zaudēt aptuveni 40% no savām automašīnām. Par sociālo sfēru atbildīgais vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) gan mierina: "Rīdzinieki necietīs.

Notiek sarunas, lai visi autiņi pārceļotu pie otra pakalpojumu sniedzēja. Viņi ir ar mieru atpirkt mašīnas." _Diena _jau pagājušā gada nogalē rakstīja, ka zemā tarifa dēļ - 5,45 lati par stundu_ - RS_ ik mēnesi strādā ar aptuveni 30 000 latu iztrūkumu. Lai panāktu plusus _RS _šogad bija nepieciešami vairāk nekā 8 lati par stundu, taču Valsts obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras piešķirto līdzekļu apjoms ĀMPS ļāva maksāt par stundu tikai dažus desmitus santīmu vairāk. "Skaidrs ir tas, ka _RS _nevar vairs ciest zaudējumus," saka _RS _preses sekretāre Iluta Bērziņa, komentējot uzņēmuma vēlmi lauzt noslēgto līgumu. Viņa norāda, ka neizdevīgā tarifa dēļ neesot arī iespējams nodrošināt pienācīgas algas ātrās palīdzības šoferiem, kuri saņem par ceturtdaļu mazāk nekā sabiedriskā transporta vadītāji. Izeju no situācijas _RS _redz nododot šī pakalpojuma sniegšanu citai firmai. Šis uzņēmums, visticamāk, būs SIA _Sanitārā transporta autobāze _(_STA_), kas ir otrs automašīnu iznomātājs ĀMPS. Pēc J.Dineviča teiktā _STA _ir ar mieru pārpirkt 25 ātrās palīdzības mašīnas no _RS_, turklāt saglabājot pašreiz spēkā esošo tarifu 5,65 lati stundā. Ceturtdien Veselības ministrijā paredzēta ministrijas, ĀMPS un Rīgas domes pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu šos jautājumus.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas