Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

RSK: klientiem nav pamata satraukties

Ja Rīgas dome steidzami neieguldīs papildus 1,25 miljonus latu  "RSK apdrošināšanas AS" (RSK) pamatkapitālā, Finanšu un kapitāla tirgus komisija lems par RSK licenču apturēšanu. Kopumā uzņēmumam šā gada 31. martā pašu līdzekļu nepietiekamība bija aptuveni 2,5 miljoni, taču pusi no šīs summas uzņēmums plāno iegūt, pārdodot īpašumus un atsakoties no vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas licences. Tomēr ar to nepietiek, lai glābtu uzņēmumu, tāpēc domei steidzami jālemj par papildus līdzekļu ieguldīšanu.

Lai nodrošinātu pašu līdzekļu summas tūlītēju atjaunošanu līdz garantijas fonda apmēram RSK iecerējusi pārdot nekustamo īpašumu Lāčplēša ielā 60, Rīgā, uzņēmumam „Rīgas nami” par sertificētā vērtētāja AS „BDO Invest Rīga” noteikto nekustamā īpašuma tirgus vērtību Ls 787 000, veicot ieguldījumu struktūras maiņu.

Aģentūra LETA vēsta, ka Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē atbalstīts sagatavoto lēmumprojektu par papildu ieguldījuma veikšanu RSK pamatkapitālā. Pirmdien, 25.maijā, šo jautājumu plānots skatīt Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejā, bet galīgo lēmumu varētu pieņemt domes sēdē 26.maijā.

RSK vadība paziņojusi, ka klientiem nav pamata uztraukties, jo viņiem būs iespēja saņemt visus pakalpojumus un atlīdzības. Uzņēmums ir finansiāli stabils, paziņojis RSK valdes priekšsēdētājs Aivars Neimanis. Runas par kompānijas maksātnespēju ir vērtējams kā pārspīlējums, saka uzņēmuma vadītājs.

Viņš paskaidrojis, ka šogad janvārī tika mainīta kārtība, kādā tiek aprēķināta apdrošināšanas sabiedrību pašu līdzekļu pietiekamība, izslēdzot no tās nekustamos īpašumus. Savukārt RSK vēsturiski izveidojies, ka uzņēmuma pamatkapitālā iekļauti divi vērtīgi nekustamie īpašumi Rīgas centrā. Līdz ar to uzņēmuma aktīvu struktūra kļuva neatbilstoša apdrošināšanas sabiedrībai un bija nepieciešama līdzekļu pārstrukturizācija. Ekonomiskās krīzes dēļ nav izdevusies sākotnējā iecere pārdod ēkas, tādēļ uzņēmuma akcionāriem nepieciešams veikt papildus ieguldījumus pamatkapitālā.

A.Neimanis uzskata, ka papildus līdzekļu ieguldīšana pamatkapitālā apdrošināšanas biznesā šobrīd ir normāla prakse, ko, visticamāk, īsteno vairākas apdrošināšanas kompānijas. Būtiskākā atšķirība ir, ka RSK akcionārs ir Rīgas dome, kādēļ, viņaprāt, tāpēc uzņēmumam pievērsta pastiprināta uzmanība. Pamatkapitālu palielinājušas arī citas apdrošināšanas kompānijas, lai saglabātu pozīcijas tirgū, norādījis A.Neimanis. Pēc viņa uzsvērtā, RSK ir viena no divām apdrošināšanas sabiedrībām, kas gada pirmajos mēnešos palielināja parakstīto prēmiju apjomu par 18%.

(papildināta ar RSK vadības komentāru)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Ārsti naudu no RSK gaida mēnešiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas