Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

RSK lauž privātpersonu veselības apdrošināšanas līgumus

Likvidējamā RSK apdrošināšanas AS (RSK) atbilstoši likvidācijas procesa plānam pieņēmusi lēmumu pārtraukt privātpersonu veselības apdrošināšanas polišu darbību. Uzņēmums aprēķinās polises īpašniekiem atlikušo apdrošināšanas prēmijas daļu, un, kuriem tāda būs, veiks atmaksu, paziņojusi RSK.

Kā informēja RSK, kopumā tas attiecas uz aptuveni 4300 klientiem.

Apdrošinātājs norāda, ka plāns ir saskaņots Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Saskaņā ar šo plānu RSK uzrunāja citus tirgus dalībniekus, piedāvājot pārņemt apdrošināšanas portfeli. Patlaban izrādīta interese par īpašuma un nelaimes gadījumu apdrošināšanu, taču, tā kā neviens cits tirgus dalībnieks nepiedāvā privātpersonu veselības apdrošināšanu, kā pirmais solis tiks īstenota šo līgumu pārtraukšana.

Izvērtējot situāciju, secināts, ka lēmums par polišu pārtraukšanu pirms termiņa ir polišu īpašnieku interesēm visatbilstošākais risinājums. Tāpat apdrošinātājs uzskata, ka līgumu pārtraukšana ir veids, lai RSK pietiktu aktīvu visu saistību izpildei.

RSK piebilst, ka kopš likvidācijas procesa uzsākšanas, mainoties apmaksas kārtībai ārstniecības iestādēs, klienti zaudējuši apdrošināšanas pakalpojumu servisu, tādēļ daudzi paši izrādījuši iniciatīvu līgumu pārtraukšanā.

Tuvāko divu nedēļu laikā katrs RSK individuālās veselības apdrošināšanas polises īpašnieks saņems vēstuli, kurā būs norādīts līguma darbības beigu datums un atlīdzību pieteikšanas kārtība, kā arī būs pievienots iesniegums apdrošināšanas prēmijas atlikuma saņemšanai. Divu mēnešu laikā no polises darbības pārtraukšanas varēs iesniegt vēl nepieteikto atlīdzību pieteikumu.

RSK, saņemot visus klientu atlīdzības pieteikumus, veiks datu apkopojumu un aprēķinus un informēs katru klientu personīgi ar vēstules starpniecību par apdrošināšanas prēmijas atlikušās daļas apmēru vai neesamību. Prēmijas atlikušās daļas apmērs tiks pārskaitīts uz polises īpašnieka norādīto kontu.

Likvidācijas procesa sagatavošanās posmā RSK ir pārtraukusi līgumus ar ārstniecības iestādēm, kā arī slēgusi reģionālos birojus. Līdz marta beigām, realizējot uzņēmuma darbības pārtraukšanu, tiks slēgtas arī reģionālās filiāles Valmierā, Dobelē, Kuldīgā un Daugavpilī. Darbu turpinās RSK Centrālais birojs Rīgā, Lāčplēša ielā 38.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Kā jārīkojas privātās veselības apdrošināšanas polises īpašniekam, kas saņem RSK vēstuli par līguma pārtraukšanu?

 

1. pēc vēstules saņemšanas no RSK jāaizpilda iesniegums apdrošināšanas prēmijas atlikuma saņemšanai, kas pievienots vēstulē;
2. iesniegums jāiesniedz personīgi vai sūtot pa pastu uz RSK Centrālo biroju Rīgā, Lāčplēša ielā 38;
3. ja līdz līguma darbības beigām ir saņemti medicīnas pakalpojumi, kuru apmaksu paredz polise, bet vēl nav iesniegts atlīdzības pieteikums, tad divu mēnešu laikā (jeb līdz vēstulē norādītajam datumam) tas jāiesniedz RSK;
4. RSK, saņemot visus klientu atlīdzības pieteikumus, veiks datu apkopojumu un aprēķinus, un informēs katru klientu personīgi, sūtot vēstuli, par apdrošināšanas prēmijas atlikušās daļas apmēru vai neesamību. Prēmijas atlikušās daļas apmērs (ja tāds būs) tiks pārskaitīts uz polises īpašnieka norādīto kontu.

Pārtraucot apdrošināšanas līgumu, klientam saskaņā ar likuma Par apdrošināšanas līgumu 29.pantu (1) daļu tiek izmaksāts apdrošināšanas prēmijas (samaksātās polises cenas) atlikums par neizmantoto periodu, atskaitot:

* izmantoto apdrošināšanas prēmijas daļu;

* izmaksātās atlīdzības (ja tāda būs) summu, kas pārsniedz izmantotās apdrošināšanas prēmijas daļu;

* ar apdrošināšanas līguma noslēgšanu saistītos RSK izdevumus 25% apmērā no apdrošināšanas prēmijas.

Uzņēmums aicina neskaidrību gadījumā zvanīt uz RSK informatīvo tālruni 67031111.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas