Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sāk tirgot e-biļetes ar atlaidēm

Vienreizējās tramvaja un trolejbusa biļetes, kuras sabiedriskajā transportā būs lietojamas vēl visu aprīli, nopirkt varēs tikai līdz šī mēneša beigām. Tādēļ jau piektdien biļešu tirdzniecības punktos sāk pārdot elekreoniskās kartona viedbiļetes, kas būs paredzētas 5, 10 un 20 braucieniem. Izmantot šīs kartona viedbiļetes varēs no aprīļa, to derīguma termiņš būs gads.

"Vietām kartona viedbiļetes piektdien būs nopērkamas, vietām vēl ne," saka pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) preses sekretāre Iluta Bērziņa un skaidro, ka tirdzniecībā tās parādīsies pakāpeniski. Jau vēstīts, ka 10 un 20 braucieni būs nopērkami attiecīgi ar 5 un 10% atlaidi. Tas nozīmē, ka, pērkot 10 braucienus, maksa par vienu braucienu būs 38 santīmi, attiecīgi biļete maksās Ls 3,80. Savukārt, pērkot 20 braucienus, par vienu braucienu būs jāmaksā 36 santīmi, tādējādi biļetes cena būs Ls 7,20. Esošās vienreizējās biļetes braukšanai sabiedriskajā transportā vēl būs derīgas līdz maijam. Izņēmums ir autobusi, kuros jau no 1.aprīļa maksāšanas līdzeklis būs viedbiļetes.

Šonedēļ iedzīvotāji, kuri iepriekš pieteikušies, pa pastu sāk saņemt personalizētos etalonus. Tie tiek izsūtīti pakāpeniski dažādām pasažieru kategorijām. Pēc to saņemšanas iedzīvotāji varēs doties uz tirdzniecības vietām kā līdz šim un, apmaksājot mēneša braukšanas biļetes cenu, biļeti ielādēt etalonā. Kamēr etalons pa pastu nav saņemts, iedzīvotāji tiek lūgti iegādāties papīra mēneša braukšanas biļetes, kas būs pieejamas vēl marta un aprīļa mēnesim.

Plānots, ka aprīlī pārdošanā parādīsies nepersonalizētie etaloni, kas dos iespēju iegādāties gan mēnešbiļetes bez atlaidēm, gan atsevišķus braucienus. Par nepersonalizētā etalona īpašnieku varēs kļūs, iemaksājot depozīta maksājumu 2 latu apmērā. Depozītu varēs saņemt atpakaļ, atdodot karti RS klientu centros.

Sīkāku informāciju par elektroniskās biļetes ieviešanu iespējams saņemt pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001919 vai internetā etalons.rigassatiksme.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas