Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sākas pieteikšanās uz Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu par bērnu apmeklējumu privātajos bērnudārzos

Rīgā šodien sākas pieteikšanās uz pašvaldības līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē Rīgas administratīvajā teritorijā reģistrētu privāto pirmsskolas izglītības iestādi,  informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Pašvaldības līdzfinansējums paredzēts tiem bērniem, kuri jau apmeklē kādu no privātajiem bērnudārziem un vienlaikus stāv rindā uz pašvaldības bērnudārzu. Šajā gadījumā vecāki, izstājoties no pašvaldības bērnudārzu rindas, varēs saņemt pašvaldības līdzfinansējumu 93 latu apmērā, kas ir līdzvērtīgs izmaksām pašvaldības bērnudārzā. Atlikušais, privātās iestādes noteiktais, maksājums būs jāsedz pašiem vecākiem.

Ja vecāki vēlēsies saglabāt vietu rindā uz pašvaldības bērnudārzu, pašvaldība turpinās maksāt pabalstu līdzšinējā apmērā - 30 latu.

Pašvaldība slēgs trīspusēju līgumu ar privāto bērnudārzu un vecākiem par līdzfinansējumu programmas apguvei privātā bērnudārzā tikai tad, ja bērna un vecāku dzīvesvieta vismaz gadu būs deklarēta Rīgā. Iesniegumi par līdzfinansējuma saņemšanu jāreģistrē elektroniski interneta portālā "www.e-skola.lv" vai arī ierodoties Apmeklētāju pieņemšanas centros un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā. Iesniegumi tiks izskatīti mēneša laikā, un pēc līguma noslēgšanas nauda tiks pārskaitīta privātajam bērnudārzam. Privāto bērnudārzu saraksts, ar kuriem Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments noslēdzis līgumu, pieejams interneta portālā "www.e-skola.lv".

Ja ziņots, ka no 28.jūnijā stājas spēkā Rīgas domes saistošie noteikumi "Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju".

Tie paredz palielināt pabalstu vecākiem, kuru bērni nav nodrošināti ar vietu pašvaldības bērnudārzā un ir spiesti savas atvases sūtīt privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs. Tāpat šie noteikumi paredz iepirkt atsevišķas grupas privātajos bērnudārzos, konkursa kārtībā slēdzot deleģēšanas līgumus par pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanu un maksājot par katru bērnu ne vairāk kā 125 latus mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas