Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Savulaik ar kriminālprocesu apturētai būvniecībai atkal dota zaļā gaisma

Policija divu gadu laikā nespēj noskaidrot, kurš Vecāķos izcirtis mežu. Tikmēr saimnieks saņēmis jaunu būvatļauju kailcirti apbūvēt, vēstī laikraksts Diena.

No meža posma starp Vecāķu prospektu un dzelzceļu nekas daudz vairs nav palicis pāri. Nelikumīgi, izrādījās, izcirsti aptuveni 140 kubikmetri koksnes, kas, pēc vispārīgām aplēsēm, varētu būt aptuveni 200 koku. Kā zaudējumi aprēķināti 6000 latu, taču tos neviens nav samaksājis.

Stāsts sākās ar to, ka uzņēmuma Vecdaugavas nami īpašnieks Bruno Veidemanis šajā teritorijā bija saņēmis atļauju celt mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo namu un 25 rindu mājas un meža teritorijā izcirst daļu koku. Taču «daļa koku» pārvērtās kailcirtē.

Toreizējais Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns informēja, ka sākts kriminālprocess un meža izcirtēji jāsauc pie kriminālatbildības, un visi apbūves darbi jāpārtrauc līdz tiesas spriedumam. Pašreizējā aina ir citāda - mežs aizvien nav atjaunots, pa tukšo lauku atkal rosās būvnieki.

Uzņēmuma Vecdaugavas nami īpašnieks Bruno Veidemanis norāda, ka viss ir kārtībā: «Esmu saņēmis būvatļauju, tagad sagatavojam teritoriju. Protams, apņēmos iestādīt kokus norādītajās vietās, jo kurš gan gribēs dzīvot klajā laukā pie dzelzceļa. Man uzlika administratīvo sodu, to esmu samaksājis.» Soda apmēru viņš precīzi vairs neatceras, taču tas nav bijis lielāks par 100 latiem. Par vainīgiem notikušajā viņš sauc būvniecības firmu Inženieru tīkls, ar kuru viņam savulaik bijis noslēgts līgums. «Īstenībā darbojās kāda cita firma, ar kuru viņi bija noslēguši apakšlīgumu. Strādnieki vainu centās uzvelt priekšniekiem, ka tie nepareizi iezīmējuši kokus, bet priekšnieki vainoja lietu, ka tas noskalojis atzīmes,» norāda B.Veidemanis.

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Andis Cinis, kurš arī bija klāt notikušajā pirms diviem gadiem, atzīst, ka šoruden septembrī būvatļauja uzņēmējam atjaunota, un norāda: «Mēs sazinājāmies ar Valsts meža dienestu, viņi apgalvoja, ka viss ir kārtībā, un mums nebija iemesla būvatļauju neizsniegt.»


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas