Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SC sāk sarunas ar PCTVL par Birka gāšanu

Apvienība Saskaņas centrs (SC) kā pirmo potenciālo sabiedroto Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) demisijas rosināšanā pirmdien uzrunāja partiju Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā (PCTVL), Dienu informēja _SC _domes frakcijas vadītājs Mihails Kameņeckis. _PCTVL _frakcijas vadība lūgusi dažas dienas, lai apdomātu priekšlikumu. "Ceturtdien ir otrais raunds, domāju, ka viss būs kārtībā," prognozēja M.Kameņeckis.

Ja PCTVL piebiedrosies SC, J.Birka gāzējiem kopā būs 15 balsis no nepieciešamajām 20, lai lēmumprojektu par mēra nomaiņu iesniegtu domes sēdē.

Vērsties pie pārējiem politiskajiem spēkiem SC plāno pēc tam, kad būs saņemta PCTVL atbilde. "Šobrīd negribu runāt par mūsu tālāko plānu. Būs 15 balsis, tad parunāsim," sacīja deputāts.

Jau vēstīts, ka pagājušo trešdien SC izvirzīja J.Birkam 24 stundu ultimātu saistībā ar (TB/LNNK) mājaslapā publicēto videoreklāmu, kurā TB/LNNK draud, ka SC vēlas izmainīt Valodas likumu un "pārzīmēt Latvijas karti". Klips ir atbilde SC agrāk izplatītajam video, kurā tas parodēja TB/LNNK kampaņu Atbalsti savējos! SC aicināja J.Birku vai nu atkāpties no amata, izstāties no TB/LNNK, vai arī viņa partijai atsaukt reklāmas rullīti. Pārējās domes partijas līdz šim nav izrādījušas atsaucību mēra nomaiņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas