Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sieviete daudzdzīvokļu nama pagalmā gribējusi turēt stirnas mazuli

Aizvadītajā piektdienā, 5. jūnijā, pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijai ziņots, ka Mežaparkā kāda sieviete daudzdzīvokļu nama pagalmā piesējusi stirnas mazuli. Ierodoties notikuma vietā, policisti apstiprināja saņemto informāciju.

Policistus sagaidīja ziņotāja un aizveda līdz blakus esošajam dārziņam. Tur bija uzslieta telts, kurai blakus piesiets stirnas mazulis. Telts iekšienē bija nolikta maize un trauciņš ar pienu. Izsaucēja skaidroja, ka meža dzīvnieks pagalmā uzradies iepriekšējā vakarā.

Pēc tam policisti devās uz norādīto dzīvokli, kur mājokļa durvis atvēra kaimiņienes dēls. Jaunietis pastāstīja, ka iepriekšējā dienā viņa mamma devusies uz mežu sēņot. Tur atradusi meža zvēru un atvedusi to mājās. Jaunietis apgalvoja, ka nezinot, kāpēc māte piesējusi dzīvnieku un ko grasījusies ar to darīt.

Puisis likumsargiem nosauca mātes tālruņa numuru. Policisti viņu sazvanīja un lūdza ierasties notikuma vietā. Izjautājot sievieti par meža dzīvnieka atrašanu un pārvešanas iemesliem, viņa apgalvoja, ka sēņot līdzi bija paņēmusi suni. Netālu no meža, pie dārza būdiņām, viņa citai sievietei palūgusi ūdeni, lai padzirdītu suni. Svešiniece izlīdzējusi un parādījusi, ka viņas dārzā pēdējās dienās viesojas stirnu mazulis. Mazdārziņā sastaptā sieviete plānojusi doties prom, tāpēc viņa esot piedāvāsi meža dzīvnieku paņemt līdzi. Atvedot to uz pilsētu, sēņotāja plānojusi to parādīt veterinārārstam, tomēr nākamajā dienā tas nav izdarīts. Sieviete policistiem pauda vēlmi meža dzīvnieku uzaudzināt turpat savā pagalmā.

Likumsargi sazinājās ar veterinārās klīnikas Dr.Beinarts darbiniekiem, kuri ieradās notikuma dienā un stirnas mazuli paņēma līdzi. Klīnikas pārstāve atklāja, ka meža dzīvnieks bijis nepietiekami aprūpēts, tāpēc nodots medniekam, kas specializējas meža dzīvnieku aprūpē, lai to tuvākajā laikā varētu palaist vaļā.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka maijs un jūnijs ir meža dzīvnieku mazuļu laiks. Lai arī pirmajā brīdī varētu šķist, ka tie ir atstāti novārtā – tā nav. Visbiežāk mazuļu mammas ir pavisam netālu, gaidot, kad nelūgtais viesis dosies prom. Lai mazuļi izaugtu spēcīgi, tiem ir jāaug savā dabiskajā vidē, jāiemācās pašiem atrast pārtiku.

Top komentāri

xxx
x
...tāpēc nodots medniekam, kas specializējas meža dzīvnieku aprūpē... wow :)
Hi hi
H
Arī es sasasmējos,mednieks ,,aprūpētājs".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas