Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Slēgtas divas siltā ēdiena izdales vietas Rīgas mazturīgajiem

No trešdienas tiek slēgtas divas siltā ēdiena izdales vietas mazturīgajiem rīdziniekiem. Tās tiek aizvērtas mēnesi pirms pilotprojekta plānotā termiņa beigām. Pieprasījums pēc maltītēm bijis tik liels, ka šobrīd ir beigušies atvēlētie līdzekļi."Projektam paredzētie līdzekļi nozīmēja konkrētu porciju skaitu, taču tās jau ir beigušās," portālam _Diena.

lv_ stāsta Rīgas domes Labklājības departamenta preses pārstāve Lita Brice. Redzot mazturīgo iedzīvotāju pieprasījumu pēc maltītēm, tiek strādāts pie tā, lai pēc iespējas ātrāk šīs ēdiena izdales vietas atsāktu darbību.Dome tam ir piešķīrusi finansējumu - 66 tūktoši latu. Ceturtdien noslēdzas iepirkuma konkurss, lai saskaņotu turpmāko siltā ēdiena izdali mazturīgajiem rīdziniekiem. "Pēc iespējas ātrāk – jau novembra sākumā – tiks atvērtas šīs ēdiena izdales vietas. Šobrīd tiek meklētas telpas tajos pašos rajonos," teica L.Brice.Pirms tam mazturīgie rīdzinieki siltas maltītes varēja saņemt Rīgas Grebenščikova vecticībnieku un Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskās draudzes teritorijā zem klajas debess, tādēļ ir nepieciešams atrast kādas slēgtas telpas ziemas periodam.Atšķirībā no pārējām zupas virtuvēm, šajās divās vietās pie maltītes varēja tikt tikai rīdzinieki, kas saņem atbalstu sociālajā drošības tīklā labklājības un veselības jomā. L.Brice stāsta, ka pieprasījums esot bijis ļoti liels, nākuši gan pensionāri, gan bezdarbnieki, kā arī daudz ģimeņu ar bērniem.Mazturīgie Rīgas iedzīvotāji bez siltām maltītēm nepaliks. "Rīgā darbojas četras zupas virtuves, kurās siltu maltīti var saņemt ikviens bez speciālām izziņām," stāsta L.Brice. Viņa uzsver, ka nevienā no šīm zupas virtuvēm maltītes neizbeigšoties. Trešdien esot izdalītas 873 porcijas. "Tas ir pozitīvs piemērs tam, kā Rīgas dome veiksmīgi sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām,” stāsta L.Brice. 800 porciju dienā līdzfinansē Rīgas dome, savukārt pārējo porciju izmaksas sedz nodibinājums "Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrs" un biedrības "Žēlsirdības misija Dzīvības ūdens".Abas siltā ēdiena izdales vietas Rīgas Grebenščikova vecticībnieku un Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskās draudzes teritorijā tika atvērtas 27.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas