Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Šlesers un Gaiķēns varētu tikties klātienē

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) ir gatavs tikties ar telšu pilsētiņas aizsācēju Gintu Gaiķēnu klātienē un aicina viņu nerīkot šovu.

"Tā lielākā problēma ir tāda, ka, šķiet, ļoti daudziem cilvēkiem gribas vairāk pievērst uzmanību, nevis atrisināt problēmas būtību," par Šlesera teikto vēsta BNS. G.Gaiķēns varētu atsaukties aicinājumam ar Šleseru tikties klātienē.

"Nu kāpēc viņam ir jābrauc ar pacēlāju augšā, ja viņš var atnākt pie manis uz kabinetu un izrunāt aktuālos jautājumus," viņš norādīja, piebilstot, ja Gaiķēns tomēr vēlas izmantot pacēlāju, saņemt atļaujas un taisīt ažiotāžu, demokrātiskā valstī to aizliegt nevar.

G.Gaiķēns varētu ierasties domē pie vicemēra, lai "aci pret aci" uzdotu viņam jautājumus par solījumu pildīšanu. Telefonsarunā portālam Diena.lv G.Gaiķēns norādīja, ka "viens ir runāt, bet īstenībā nekas nenotiek". Atgādinām, ka A.Šlesers priekšvēlēšanu laikā solīja radīt vairākus tūkstošus jaunu darba vietu.

"Ja Šlesera atbildes apmierinās, savu akciju ar pacēlāju es varētu arī atcelt, lai arī neticu, ka tā varētu notikt," saka G.Gaiķēns. Publiskās akcijas mērķis ir atgādināt politiķim par solījumiem. Viņš uzskata, ka Rīgā nevajadzēja ļaut ieviest e-talonu krīzes laikā, jo vecā sistēma devusi darbu lielākam cilvēku skaitam. Tas, viņaprāt, bijis sociāli bezatbildīgs lēmums. Modernizācija esot nepieciešama, tomēr krīzes laiks prasa pieņemt sociāli atbildīgus lēmumus, uzskata G.Gaiķēns.

Kā zināms, G.Gaiķēns ir telšu pilsētiņas aizsācējs. Viņš pirmais uzsāka bada streiku iepretim valdībai, jo ilgstoši nebija spējis atrast darbu un uzskatīja, ka valdība nerisina bezdarba problēmu. Tagad G.Gaiķēns darbu ir atradis. Sestdien bija viņa pirmā darba diena. Viņš ir taksometra vadītājs. Jautāts, vai pasažieri viņu atpazīst, G.Gaiķēns nosaka, ka "tā publika laikam par politiku neinteresējas".

Jau vēstīts, ka 13.janvārī Gaiķēns Rātslaukumā nesankcionētā akcijā bija uzkāpis uz noorganizēta pacēlāja un mēģinājis pacelties otrā stāva līmenī pie Šlesera logiem, turot plakātu "Šleser! Solīji 50 000 (darbavietu), dod 1". Policija vīrieti saslēdza roku dzelžos un nogādāja iecirknī paskaidrojumu pieņemšanai. Gaiķēnam sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli.

G.Gaiķēns 4.februāra pēcpusdienā vēlreiz vēlas ar pacēlāju pacelties pie Rīgas vicemēra A.Šlesera darba kabineta logiem. Viņš pieteicis akciju domē, bet atļauju vēl nav saņēmis.

(papildināts ar G.Gaiķēna teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas