Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šleseru pāragri pasludināt par mēru

LPP/LC Rīgas mēra amata kandidātu Aināru Šleseru vēl pāragri pasludināt par Rīgas mēru, liecina viņa partijas biedru un arī politisko procesu vērotāju sacītais. A.Šleseram ir ambīcijas ieņemt šo amatu, taču viņš arī būšot gatavs respektēt to 60 000 rīdzinieku atbalstu, kas vēlēšanās ir izteikts Saskaņas centra (SC) līderim Nilam Ušakovam. Tāpat A.Šleseram nedrīkst būt šaubu, ka amatā viņš tiek ievēlēts pārliecinoši, taču, ja Saskaņas centra domes frakcijā, kurā ir trīs partiju pārstāvji, visi 26 deputāti nebūtu gatavi par viņu balsot, tas varētu kļūt par vēl vienu argumentu, lai LPP/LC saraksta līderis piekāptos N.Ušakova kā vēlēšanu uzvarētāja priekšā. Mēra vēlēšanas ir aizklātas un paredzētas tikai 1.jūlijā.

A.Šlesers un arī N.Ušakovs paši joprojām Dienai nesniedz nekādus komentārus, aicinot gaidīt līdz pirmdienai, kad viņi paziņošot, kurš no abiem tiks virzīts mēra amatam. "Rīgai būs nopietna vadība, un Rīga attīstīsies," teica A.Šlesers. Trešo iespēju viņi nepieļauj. SC domnieku tikšanās gan ir paredzēta tikai otrdien, Dienai atzina viens no ievēlētajiem Leonīds Kurdjumovs, kurš līdzšinējās sarunās neesot piedalījies. Viņaprāt, ir svarīgi, lai par Rīgas mēru kļūtu cilvēks, kurš ir spējīgs runāt ar valdību, kas nebūtu viegli ne vienam, ne otram kandidātam, jo abi pārstāv opozīciju. A.Šleseram ir liela pieredze, kuras savukārt saimnieciskos jautājumos neesot N.Ušakovam. Taču viņam savukārt ir liels rīdzinieku atbalsts, norāda L.Kurdjumovs, kurš pārstāv Jauno centru.

Zināms, ka SC frakcijā ir ļoti dažādi viedokļi par to, vai SC ir iespējams atteikties no mēra amata pēc tik pārliecinošas uzvaras vēlēšanās. Ja daļa ievēlēto SC deputātu nepiekritīs Rīgas vadības atdošanai LPP/LC, A.Šlesers šī spiediena iespaidā varētu arī neuzstāt uz to. No tā viņam būtu arī savas ieguvums — no A.Šlesera nevarētu prasīt atbildību par visu doto solījumu izpildi. Taču partijas tēls zaudētu, ja tā ar varu būtu iekarojusi Rīgas mēra krēslu.

Abi kandidāti apsolījuši, ka iesaistīs domes darbā visus ievēlētos politiskos spēkus. Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis Dienai sacīja, ka, neejot koalīcijā, partija varētu pieņemt amatu piedāvājumus. "Neatkarīgi no tā, ko mēs viens par otru domājām, procesā ir jāpiedalās visiem. Viņi paši ir izteikušies par plašu strādāšanu visiem kopā, un es viņus turēšu pie vārda," teica Ģ.V.Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas