Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šogad Rīgā plānots būvēt četrus veloceliņus

Departamentā informēja, ka veloceliņš Mežaparks-Vecmīlgrāvis būs piecus kilometrus garš un tā būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada jūnijam, savukārt Šmerļa ielas veloceliņa izbūvi plānots pabeigt tuvāko mēnešu laikā - tas būs gandrīz divus kilometrus garš.
Šogad Rīgā ieplānota četru veloceliņu būvniecība - no Mežaparka līdz Vecmīlgrāvim, Šmerļa ielā, Zaļā veloceliņa būvniecība Pārdaugavā, kā arī Juglas ielā, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta pārstāvji.

Šogad turpināsies Zaļā veloceliņa būvniecība Pārdaugavā gar Mārupītes krastu maršrutā Vanšu tilts - Āgenskalna līcis - Uzvaras parks - Arkādijas parks - Māras dīķis - Bieriņi. Pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma šogad plānots sākt arī Juglas ielas turpinājuma izbūvi no Augusta Deglava rotācijas apļa līdz Biķernieku ielai, kuras laikā paredzēts izbūvēt arī no brauktuves atdalītu veloceliņu.

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu departaments šogad plāno realizēt veloceliņa būvniecību no centra līdz Berģiem. Veloceliņš Centrs-Berģi ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla ("EuroVelo10") posms Rīgas pilsētas teritorijā. Tā kopējais garums būs 14 kilometru, un aiz pilsētas robežas tas pieslēgsies klāt jau izbūvētam valsts nozīmes veloceliņam virzienā uz Saulkrastiem.

Savukārt Eiropas Savienības līdzfinansēta projekta PRO.MOTION ietvaros plānots izstrādāt veloceliņa priekšizpēti maršrutā Centrs-Torņakalns-Ziepniekkalns.

Līdz 2012.gadam plānots izbūvēt maģistrālos veloceliņus arī līdz Vecāķiem un Dārziņiem. Rīgas attīstības plānā (2006.-2018.) ir paredzēti arī savienojošie veloceliņi starp mikrorajoniem, norādīja departamentā.

Saskaņā ar departamenta sniegto informāciju Rīgā līdz šim ir izbūvēti maģistrālie veloceliņi no centra uz Imantu, kā arī no centra līdz Mežaparkam. Veicot ielu rekonstrukciju, veloceliņš ir ierīkots arī Augusta Deglava ielā no Baltinavas ielas līdz Lubānas ielai, kā arī Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma izbūves ietvaros gājēju un velosipēdu ceļš ierīkots Brīvības gatvē no Silciema ielas līdz tiltam pār Juglas ezera kanālu.

Kopējais izbūvēto veloceliņu garums pašlaik Rīgā ir 25 kilometri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas