Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Strancis ieslodzītajiem Ziemassvētkos lasīs lekciju par Rīgas būvvēsturi

Kukuļņemšanā apsūdzētais un pašlaik Rīgas Centrālcietumā esošais bijušais Rīgas Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieks arhitekts Pēteris Strancis Otrajos Ziemassvētkos ieslodzītajiem lasīs leciju par Rīgas būvvēsturi.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūrai BNS paskaidroja, ka jebkura ieslodzītā izrādīta pozitīva aktivitāte, piemēram, mācīšanās, strādāšana un iesaistīšanās dažādās nodarbībās tiek ņemta vērā, komisijai lemjot par pirmstermiņa atbrīvošanu.

IeVP informēja, ka ieslodzījuma vietās Ziemassvētkos paredzēti vairāki pasākumi. 24.decembrī būs Ziemassvētku dievkalpojums Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.

Olaines cietumā notiek sacerējumu konkurss Ziemassvētku pasaka un 24. decembrī tiks apbalvoti labāko darbu autori.

Savukārt Brasas cietumā notiek konkursi Mans vēlējums ģimenei Ziemassvētku naktī un Mans vēlējums Brasas cietuma darbiniekiem Ziemassvētkos. Šajā cietumā arī paredzēts Ziemassvētku dzejoļu vakars, svētku dievkalpojums un koncerts.

Iļģuciema cietumā Ziemassvētku rīta dievkalpojumu vadīs arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Rīgas Centrālcietumā paredzēts svētku koncerts, bet Otrajos Ziemassvētkos Strancis lasīs lekciju Ieskats Rīgas būvvēsturē un arhitektūras stilos.

Svētkos Šķirotavas cietumā notiks jauniešu kristīgās rokgrupas koncerts, savukārt Liepājas cietumā ieslodzītie izveidojuši savu darbu izstādi, kā arī paši uzstāsies Ziemassvētku koncertā.

Jau ziņots, ka Strancim tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā piesprieda sešu gadu cietumsodu. Cietumsodi vai naudas sodi piespriesti arī citiem šajā lietā apsūdzētajiem.

Stranci un vēl divus apsūdzētos – toreizējo Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu – apcietināja tiesas zālē.

Viņi gan spriedumu ir pārsūdzējuši Augstākajā tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas