Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Turlais: Jārīkojas, lai Rīga nekļūtu par prostitūcijas galvaspilsētu Eiropā

Rīgas pašvaldība apņēmusies ierobežot tā saucamo erotiskās masāžas klubu darbību pilsētas teritorijā, kā arī aicina iedzīvotājus ziņot pašvaldības policijai un pilsētas izpilddirektoram par vietām, kur šādas iestādes atrodas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Pašvaldība sola izmantot gan spēkā esošo likumdošanu, gan rosināt papildinājumus normatīvajos aktos, lai pakāpeniski un likumīgi apgrūtinātu šo bordeļu darbību, norādīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

"Pirmkārt, mūsu uzdevums ir vērsties pret pakalpojuma ņēmēju un tiem, kas šo biznesu veicina – telpu izīrētājiem, reklāmas izvietotājiem internetā un taksometru vadītājiem," uzskata J.Radzevičs.

Lai apspriestu šos jautājumus, nedēļas laikā Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais un J.Radzevičs tikās ar Iekšlietu ministrijas, valsts un pašvaldības policijas, lielāko uzziņas dienestu, Latvijas interneta asociācijas, kā arī nevalstiskā sektora pārstāvjiem.

"Pašvaldības mērķis ir rīkoties, lai Rīga pakāpeniski nekļūtu par prostitūcijas galvaspilsētu Eiropā. Mēs centīsimies savas kompetences ietvaros šo nodarbošanos pārvērst par riskantu biznesu, normatīvā bāze Latvijā ir pietiekami spēcīga, lai to īstenotu," saka D.Turlais.

Sarunu laikā jau panākta vienošanās, ka tādi populāri uzziņas dienesti kā, piemēram, 1188 un 1189 pakāpeniski izņems no savām interneta mājas lapām informāciju par šāda veida masāžas klubiem. Savukārt Valsts policijas pārstāvji uzskata, ka būtu jāveic izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļaut pašvaldībai noteikt darba laikus šāda veida iestādēm. "Ja šie klubi darbosies, piemēram, tikai no plkst.8 rītā līdz 19 vakarā, tad apmeklētāju skaits likumsakarīgi samazināsies un šo iestādījumu pastāvēšanas ekonomiskais pamats sašķobīsies," piekrīt pilsētas izpilddirektors.

Tuvākajā laikā pie vairākiem bordeļiem tiks pastiprinātas pašvaldības policijas patruļas, uzstādītas novērošanas kameras un veikti citi pasākumi, kas varētu samazināt klientu pieplūdumu šajos klubos. Minētos jautājumus tuvākajā laikā arī plānota izskatīt domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas