Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Turlajam neizdodas panākt frakciju padomes izveidi Rīgas domē

Rīgas domes priekšsēdētājam Dainim Turlajam (GKR) līdz šim nav izdevies izveidot frakciju padomi, šodien žurnālistiem atzina mērs.

Politiķis stāstīja, ka bija uzaicinājis uz tikšanos visus frakciju vadītājus, taču "frakcijas tik formālai sadarbībai, acīmredzot, nav gatavas". Kā noskaidroja aģentūra LETA, uz frakciju padomes sēdi šonedēļ neieradās neviens no opozīcijas frakciju vadītājiem, taču ieradās Saskaņas, Gods kalpot Rīgai un Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvji.

Turlais pastāstīja, ka šodien kārtējo reizi ticies ar visām domē ievēlētajām frakcijām, lai diskutētu par pašreizējo domes situāciju un viņa redzējumu par turpmāko darbu. "Gribu, lai visiem ir skaidra pozīcija par to, kā es saredzu turpmāko darbu un iespēju veikt savus pienākumus," teica Turlais.

Politiķis uzskata, ka nepilnu trīs nedēļu laikā, kopš viņš kļuvis par pilsētas vadītāju, esot iesākti vairāki būtiski procesi, kur ņemti vērā opozīcijas ieteikumi un kuri varētu veicināt saliedētāku turpmāko darbu. Piemēram, ir panākta konceptuāla vienošanās par neatkarīga audita veikšanu visās pašvaldības kapitālsabiedrībās, par ko plašāk tiks lemts nākamajā Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

"Politisku atbalstu ir guvusi arī opozīcijas ideja par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem fiziskām personām, šobrīd tiek gatavots protokola lēmums par darba grupas izveidi, kurā galvenokārt tiks iekļauti nozares speciālisti un domes frakciju pārstāvji no Finanšu komitejas," norādīja Turlais.

Komentējot savas izredzes saglabāt amatu, mērs sacīja, ka nav "ne gaišreģis, ne ekstrasenss" un ka rītdienas balsojums ir katras frakcijas politiskā atbildība. "Mana atbildība ir piedāvāt iespējamos domes darba variantus. Viņu - izvēlēties, vai to atbalstīt," pauda politiķis, apgalvojot, ka nevienai frakcijai neesot uzdevis jautājumu, kā viņi balsos.

Aģentūras LETA aptaujātie opozīcijas frakciju pārstāvji atzina, ka savu nostāju nav mainījuši un joprojām balsos par Turlā atstādināšanu no amata.

Kā ziņots, rīt domes sēdē gaidāms balsojums par uzticības izteikšanu Turlajam.

Top komentāri

Tas četrinieks vēl nesaprot,
T
kas ar viņiem pēc visa šitā tiks izdarīts
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas