Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ušakovs Lāčplēša dienā Rīgas aizstāvjus godinās Sudrabkalniņā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) aicina pilsētniekus uz Lāčplēša dienas pasākumiem 11.novembrī. Rīgas mērs šajā dienā pats piedalīsies piemiņas brīdī Sudrabkalniņā Imantā pie sakoptā Rīgas aizstāvju pieminekļa.«Mūsu visu pienākums ir pieminēt un godināt karavīrus, kas piedalījušies dažādos karos, aizstāvot dzimteni.

Ja nebūtu viņu, iespējams, nebūtu arī mūs, nebūtu neatkarīgās Latvijas,» saka domes priekšsēdētājs. Kā informē domes sabiedrisko attiecību nodaļa, šogad Lāčplēša dienas pasākumu programma Rīgā ietver tradicionālus piemiņas un atceres brīžus, kā arī koncertus un citus notikumus.Lāčplēša dienas rīts sāksies plkst. 9 ar dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam plkst. 11 notiks vainagu nolikšanas ceremonija pie Mūžīgās uguns Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā notiks militārā parāde pie Brīvības pieminekļa, svinīgā godasardzes maiņa pie Rīgas pils un ziedu nolikšanas ceremonija pie Oskara Kalpaka pieminekļa.

Rīgas Pieminekļu aģentūra informē, ka O.Kalpaka piemineklim un citām piemiņas vietām Rīgā pirms svētkiem pievērsta īpaša uzmanība un tās tiek papildus uzkoptas.

Rātsnama pirmajā stāvā 11.novembrī būs apskatāma izstāde Tautas pašapziņas ceļi, kas būs atvērta līdz 30.novembrim.

Lāčplēša dienas vakarā plkst. 18.30 notiks gājiens Gaismas ceļš, kas sāksies pie Oskara Kalpaka pieminekļa un turpināsies pa Esplanādes parku, Reimersa ielu, Raiņa bulvāri un Bastejkalna parku, gar Brīvības pieminekli un pa Kaļķu ielu līdz 11.Novembra krastmalai, noslēdzoties ar svecīšu nolikšanu pie Rīgas pils mūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas