Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs, lemjot par satiksmi Vecrīgā, sola ņemt vērā arī arhitektus

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien Rātsnamā tikās ar Latvijas arhitektiem- Rīgas pilsētas arhitektu Jāni Dripi, Latvijas Arhitektu savienības prezidentu Andri Kronbergu, Latvijas Arhitektu savienības priekšsēdētāja vietnieks Viktoru Valgumu, arhitektu Juri Pogu, Ingurdu Lazdiņu, Jāni Nordi un citiem.

„Pilsētas attīstību nevar skatīt tikai īstermiņa kategorijās. Arhitektu un pašvaldības deputātu lēmumi nosaka pilsētas attīstību uz ilgu laiku, tāpēc ir nepieciešams veidot dialogu ar profesionāļiem. Pašlaik viens no aktuālākajiem jautājumiem ir satiksmes organizēšana Rīgas Vecpilsētā. Šis jautājums bieži ir izlemts tikai no politiskā viedokļa, tāpēc ir svarīgi saņemt profesionāļu viedokli un izvērtēt visus aspektus un iespējas,” solījis domes priekšsēdētājs.  

Šodien atzīmē Starptautisko arhitektūras dienu. Rīgas domē atklāta izstāde "Arhitektu spēks un enerģija pret globālo krīzi".

"Puspasaules un arī Rīga ir piebremzējusi savu straujo attīstības skrējienu. Paškritikas un pašsaglabāšanās jautājumi kļūst aktuāli un skaudri arī arhitektūras jomā. Institūcijas ar starptautisku ekonomisko krīžu pieredzēšanas praksi iesaka: šādos laikos vairāk pūļu jāiegulda idejas kvalitātē, drusku vairāk, ilgāk un viedāk jāstrādā - domāšana ir recesijas laika dievs! Jāorientējas uz inovatīvu arhitektūru. Arī tādām gudrām lietām šis laiks ir īsti piemērots. Tikai netradicionālais var izvest no krīzes. Pārlieka piesardzība šodien arī nav attīstības sabiedrotais," par Dripes teikto vēsta LETA.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas