Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ušakovs: Mazā Arkādija netiks apbūvēta

Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības komiteja noraidījusi ieceri apbūvēt Mazo Arkādiju, trešdien žurnālistus informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Komiteja apbūves ieceri vienbalsīgi ir noraidījusi un, visticamāk, arī Rīgas dome apbūvi noraidīs, prognozēja Ušakovs. Viņš pastāstīja, ka pašlaik tiek veikta īpašuma maiņa ar pašreizējiem zemes īpašniekiem, lai Mazā Arkādija nonāktu RD īpašumā un pašvaldība varētu ieguldīt savus līdzekļus skvēra labiekārtošanā. Pēc Rīgas mēra prognozēm, šis process varētu aizņemt aptuveni divus gadus.

Rīgas mērs paskaidroja, ka pašvaldība nevar Mazajā Arkādijā  ieguldīt naudu un to labiekārtot, kamēr tas nav viņu īpašums.

"Parks vēsturiski tur ir bijis, un ir pienākums to saglabāt," uzsvēra Ušakovs.

Jau vēstīts, ka Pilsētas attīstības komitejas darba kārtībā tika iekļauts lēmumprojekts par apbūves atļaušanu Mazajā Arkādijā, lai arī pēc pavasara protestiem Rīgas dome solīja neatļaut to apbūvēt.

Martā par Mazās Arkādijas parka saglabāšanu, lai nepieļautu apbūvi, parakstījās vairāk nekā 200 rīdzinieku. Tā teritorijā iepriekš bija iecerēts būvēt divas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, biroju ēku un pazemes stāvvietu simts automašīnām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas