Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Veikala bēres divriteņu dēļ

Gājēji Mazajā Monētu ielā Vecrīgā piektdien varēja vērot diezgan neierastu skatu — pakāpies uz trepēm, kāds vīrs ar otu uz veikala durvīm krāsoja dažādus uzrakstus "Kukuļus nedodu", "Veikals iznīcināts" u.c. Kā izrādās, uzņēmējs Austrālijas latvietis ar interjera dizainera izglītību Aldis Tīlens šādi "svinēja" sava veikala bēres.

Veikalu ar Latvijas ražojumiem — apdrukātām krūzēm, krekliem, rakstainiem džemperiem, hokeja krekliem un sarkanbaltsarkaniem karogiem — A.Tīlens atvēra valsts jubilejā 2008.gada 18.novembrī. Taču neilgi pirms gada jubilejas kļuvis skaidrs, ka oktobrī bodītes vairs nebūs. Iemesls — samilzušās domstarpības ar Rīgas domi (RD) par divriteņu izvietošanu Vecrīgas ielās. Velosipēdi ar uzrakstu "Mans suvenīrs", ko SIA Pilot projekts īpašnieks A.Tīlens pieķēdēja blakus Mazās Monētu ielas krustojumiem ar Kaļķu un Šķūņu ielu, sakrājuši viņam soda naudu vairāk nekā 3000 latu apmērā.

Uzņēmējam šis ir jau otrais veikala mēģinājums Vecrīgā. Iepriekšējais — 1998.gadā izveidotais — slēgts pieaugošās īres dēļ. A.Tīlens pārgāja uz vairumtirdzniecību, citiem veikaliem piegādājot pēc savām skicēm tapušas lietas ar Rīgas un Latvijas simboliku. Jaunu veikalu viņš saņēmās atvērt sava mazā biznesa glābšanai, jo krīzes iespaidotie suvenīru ņēmēji kavēja maksājumus un vairumtirdzniecības apjomi turpināja rukt.

Taču arī jaunajā veikalā, ko uzņēmējs izkrāsojis optimistiski zaļu, klientu ziemas vidū bija mazāk, nekā gaidīts. Paklausot kāda drauga ieteikumam, viņš nolēma cilvēkus atvilināt ar velosipēdu palīdzību, pat nenojaušot, ka tieši ši ideja arī sagādās vislielākās problēmas. "Nākotne šķita cerīga, jo manā tirdzniecības sfērā krīze jau bija sasniegusi zemāko punktu, man vienkārši bija jāizdzīvo. Šī cerība tika brutāli sagrauta tikai un vienīgi Rīgas Pašvaldības policijas dēļ," viņš raksta paša izveidotā mājaslapā www.laujmanstradat.lv, kur aicina citus uzņēmējus dalīties pieredzē par likumsargu sankcijām pret viņiem.

Iepriekš brīdināts Administratīvajā komisijā, 20.maijā A.Tīlens saņēma pirmo — 500 latu soda kvīti. SIA Pilot projekts tika vainots nesaskaņotā reklāmas izvietošanā. "Velosipēds ir transportlīdzeklis. Būtu absurdi, ja es mēģinātu būvvaldē saskaņot sava velosipēda krāsojumu un uzrakstu uz tā," uzskata uzņēmējs. Viņam iespītējoties, soda kvītis turpinājušas nākt. Nu tās kopumā ir 11, summas svārstās no 100 līdz 700 latiem.

Tiesa, kamēr Vecrīga grasās kļūt par vienu neparastu veikalu mazāka, divriteņu ideju jau uzķēruši citi uzņēmēji. Piemēram, velosipēds ar norādi uz āra terasi novietots pie restorāna daDa līdzās Galerijai Centrs, koši sarkans braucamais rotā arī dizaineru veikaliņa fasādi Blaumaņa ielā 14. Rīgas būvvaldes viedokli šīs institūcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dienai solīja tikai nākamnedēļ, jo piektdien plkst.15 iestāde jau bija beigusi darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas